0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPreprosti načini, kako se znebiti toksinov

Preprosti načini, kako se znebiti toksinov

MORDA VAS ZANIMA

Vsak dan smo izpostavljeni različnim toksinov – nahajajo se v hrani, vodi, zraku. Naše telo ima sicer zelo močan razstrupljevalni sistem, ki deluje ves čas preko naših jeter, črevesja, kože, ledvic in pljuč.
Ponujamo vam nekaj preprostih strategij, s katerimi boste zmanjšali prisotnost toksinov v svojem življenju.

- Oglas -

Izogibajte se uporabi plastenk.
Vodo pijte ves dan, vendar ne iz plastenk, saj vsebujejo BPA. Prav tako ne kupujte hrane v konzervah.

Pozorno preberite sestavine svojih ličil.
Večina ličil (celo tista znanih blagovnih znamk) vsebuje ftalate in triklosan, ki moti delovanje našega endokrinega sistema. Vaša ličila naj tako vsebujejo le naravne sestavine. Zapomnite si – če nečesa ne morete pojesti, te snovi tudi ni primerno nanašati na kožo.

Kozmetika Uporabljajte le naravna čistila.
Sintetične kemikalije proizvajajo stranski produkt dioksin, ki moti delovanje endokrinega sistema, je modulator imunskega odziva ter je rakotvoren.

- Oglas -

Ne uživajte toksične, s pesticidi obdelane, gensko spremenjene in močno predelane »mrtve« hrane.
Uživajte grenivke, čebulo, česen, križnice, koriander, peteršilj – vsa ta živila namreč pozitivno delujejo na razstrupljanje vaših jeter. Če se le izbirajte organsko hrano. Uživajte kakovostne vire beljakovin.
Sintetična farmacevtska zdravila vašemu telesu lahko predstavljajo največjo oviro, kadar se hočete razstrupiti.
S svojim zdravnikom se vedno posvetujte glede vseh zdravil na recept. Povprašajte ga po varnejših alternativah ter se poduči o stranskih učinkih.

Zmanjšajte stres.
Tudi stres je toksin, še posebej kronični. Naše telo ne razlikuje med čustvenim in telesnim stresom, zato se na oba odzove podobno, in sicer tako, da začne proizvajate večje količine stresnega hormona kortizola. Kadar je vrednost kortizola dlje časa povišana, lahko to vodi v neželene kronične bolezni in simptome, kot so povišan krvni tlak, kopičenje odvečnih kilogramov, presnovni sindrom, sladkorna bolezen, težave s spanjem, prav tako pa se močno poveča tveganje za pojav možganske kapi in infarkta.

Poiščite vzrok morebitnih alergij.
Alergije na hrano in slabo zdravje črevesa v telesu povzročajo vnetne procese. Prekomerni vnetni markerji, ki krožijo po našem krvnem obtoku, se obnašajo kot toksini ter zmanjšujejo učinkovitost razstrupljevalnih mehanizmov v jetrih. Zato je pomembno, da ugotovite, katera živila pri vas izzovejo alergijsko reakcijo.

Čistila

- Oglas -

Zmanjšajte delež odvečne maščobe.
V maščobi se shranjujejo toksini, zato je pomembno, da se znebite odvečne telesne maščobe, še posebej adipoznega tkiva in visceralne maščobe. Priporočamo vam, da se izgubljanja odvečne telesne maščobe lotite pod nadzorom strokovno usposobljenega strokovnjaka. V procesu izgubljanja maščobe poskrbite tudi za razstrupitev svojih jeter. Če za to ne boste poskrbeli, se zna zgoditi, da boste zboleli. Ko izgubljamo telesno maščobo, se v krvni obtok sproščajo velike količine toksinov, ki so bili zdaj shranjeni v maščobnem tkivu.

Spravite se v gibanje.
Tudi gibanje mobilizira toksine. Zato bodite redno telesno aktivni, saj se boste skozi potenje znebili veliko toksinov. Joga je na primer odlična za spodbudite v delovanja limfnega sistema. Globoko in počasno dihanje pa poskrbi, da se toksini izločajo preko pljuč.

Poskrbite za dobro prebavo.
Če ste zaprti, telo z blatom ne more izločiti vseh nevarnih toksinov. Zaradi zaprtja se toksini spet vrnejo v krvni obtok, zaradi česar se poveča tveganje za razvoj raka in drugih kroničnih bolezni.

Eliminirajte čustvene toksine.
Poskusite pisati dnevnik, redno meditirajte, vadite odpuščanje, čuječnost in izvajajte druge tehnike, s katerimi boste osvobodili svoja čustva. Če je potrebno, poiščite strokovno pomoč.

Poskrbite za dovolj spanja.
Spanje je najboljši način za to, da spet spodbudite razstrupljanje – tako na duševni kot na telesni ravni. Zjutraj se morate zbuditi naspani in polni energije. Če se ne, razmislite o vzrokih za to. Kakovosten spanec je zlata vreden – zapomnite si to.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE