Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
RubrikeZanimivostiKako ravnamo z negativnimi osebami?

Kako ravnamo z negativnimi osebami?

MORDA VAS ZANIMA

Pekel so ljudje okoli nas, je nekoč zapisal Jean-Paul Sartre. Ta stavek preide kar hitro v prakso, ko imate opravka z negativnimi ljudmi, ali ljudmi, ki niso po vaši meri. Negativnost pa lahko pride tudi od oseb, ki so vam blizu, kot recimo vaš partner, prijatelj, sodelavec, … Kaj torej storimo v takšnem primeru?

- Oglas -

Zapomnite si, da je to proces: vaša reakcija na negativno osebo se ne bo spremenila na hitro, ampak prilagajanje traja nekaj časa. Prvi korak k pravilni reakciji pa je ravno to, da se zavedate, da bo sam postopek dolgotrajen.

Postavite meje: ko vas nekdo, recimo sodelavec postavi v kot in želi obrekovati šefa, ponavadi odreagiramo empatično do sodelavca. Vendar pa vas lahko takšno ravnanje potegne v to, da tudi sami začnete obrekovati čez osebo, ki vas niti ne moti tako zelo. Zato prisluhnite sodelavcu, vendar pa ga postavite ne prijazen način na realna tla.

Zapomnite si kaj zares šteje: negativnost po navadi izvira iz problemov, ki jih ima oseba. V večini primerov seveda ta oseba tega dejstva ne bo potrdila, zato je na vas samih, da ugotovite, kaj osebo dejansko muči. Seveda pa ne smete vedno zameriti bližnjemu, če ima stresno obdobje in prelaga svoje probleme na vas. V takem primeru mu raje ponudite pomoč, seveda pa ne pozabite, da ima vsaka stvar svoje meje.

Zgradite zid: ko se počutite malce na tleh in se vam zdijo besede še posebej krute, si enostavno zamislite ali vizualizirajte nekašen zid med vami in tistimi s katerimi ste v interakciji. Tako boste morda postali bolj odporni na besede in dejanja, ki bi vas navadno prizadela.

Spremenite temo:
ko čutite, da prihaja ‘val negativnosti’ poskusite spremeniti temo. Seveda to ne pomeni, da morate ignorirati probleme prijatelja, ravno nasprotno – prisluhnite mu, nato pa počasi zamenjajte temo o čem bolj prijetnem.

- Oglas -

Postanite aktivni: če vidite, da je vaš prijatelj slabe volje, potem organizirajte kakšno aktivnost. Tako ga boste odvrnili od negativnih misli.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×