Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
RubrikeZanimivostiKako ravnamo z negativnimi osebami?

Kako ravnamo z negativnimi osebami?

MORDA VAS ZANIMA

Pekel so ljudje okoli nas, je nekoč zapisal Jean-Paul Sartre. Ta stavek preide kar hitro v prakso, ko imate opravka z negativnimi ljudmi, ali ljudmi, ki niso po vaši meri. Negativnost pa lahko pride tudi od oseb, ki so vam blizu, kot recimo vaš partner, prijatelj, sodelavec, … Kaj torej storimo v takšnem primeru?

- Oglas -

Zapomnite si, da je to proces: vaša reakcija na negativno osebo se ne bo spremenila na hitro, ampak prilagajanje traja nekaj časa. Prvi korak k pravilni reakciji pa je ravno to, da se zavedate, da bo sam postopek dolgotrajen.

Postavite meje: ko vas nekdo, recimo sodelavec postavi v kot in želi obrekovati šefa, ponavadi odreagiramo empatično do sodelavca. Vendar pa vas lahko takšno ravnanje potegne v to, da tudi sami začnete obrekovati čez osebo, ki vas niti ne moti tako zelo. Zato prisluhnite sodelavcu, vendar pa ga postavite ne prijazen način na realna tla.

Zapomnite si kaj zares šteje: negativnost po navadi izvira iz problemov, ki jih ima oseba. V večini primerov seveda ta oseba tega dejstva ne bo potrdila, zato je na vas samih, da ugotovite, kaj osebo dejansko muči. Seveda pa ne smete vedno zameriti bližnjemu, če ima stresno obdobje in prelaga svoje probleme na vas. V takem primeru mu raje ponudite pomoč, seveda pa ne pozabite, da ima vsaka stvar svoje meje.

Zgradite zid: ko se počutite malce na tleh in se vam zdijo besede še posebej krute, si enostavno zamislite ali vizualizirajte nekašen zid med vami in tistimi s katerimi ste v interakciji. Tako boste morda postali bolj odporni na besede in dejanja, ki bi vas navadno prizadela.

Spremenite temo:
ko čutite, da prihaja ‘val negativnosti’ poskusite spremeniti temo. Seveda to ne pomeni, da morate ignorirati probleme prijatelja, ravno nasprotno – prisluhnite mu, nato pa počasi zamenjajte temo o čem bolj prijetnem.

- Oglas -

Postanite aktivni: če vidite, da je vaš prijatelj slabe volje, potem organizirajte kakšno aktivnost. Tako ga boste odvrnili od negativnih misli.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×