Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaZakaj je pomembno, da hrano dobro prežvečimo?

Zakaj je pomembno, da hrano dobro prežvečimo?

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi izmed nas hrane sploh ne prežvečimo dobro, saj se nam to niti ne zdi tako zelo pomembno. Vendar pa lahko to povzroči tudi hude prebavne motnje.

- Oglas -

Velikokrat žvečenje jemljemo preveč samoumevno, saj se ne zavedamo, da se sam proces razkrajanja hrane začne v ustih. Žvečenje je dobro, saj upočasni proces hranjenja. To pa pomeni, da pri počasnejšemu žvečenju s časoma začutimo, kdaj smo siti. Takšno početje je odlično, če imate dieto, saj boste pojedli veliko manj hrane, kot bi jo ponavadi, ker bi na hitro zmetali vse vase, ta hrana pa bi se nato še hitreje prebavila in kaj kmalu bi spet postali lačni.

Počasno žvečenje je dobro tudi za vaše zdravje in prebavo, če imate probleme z napihnjenostjo ter krči. Zato sprejmite izziv in se (ponovno) naučite pravilno prežvekovati obroke. Seveda to ne pomeni, da je potrebno šteti grižljaje. Vendar pa bodite pozorni na to, da je hrana v vaših ustih res prežvečena, preden jo pogoltnete.

Dobro je tudi to, da ne daste novega grižljaja v usta, dokler niste pogoltnili prejšnje porcije, pozorni pa bodite tudi na to, da so te porcije majhne. Če morate uporabiti tekočino, da poplaknete grižljaj, to najverjetneje pomeni, da je grižljaj v vaših ustih še vedno prevelik, zato pijte tekočino med premori in ne med grižljaji.

Prav tako pa je priporočljivo tudi, da odložite vilico in naredite krajše premore, saj se boste tako lažje osredotočili na hrano v vaših ustih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×