Kako porabiti star kruh

  Vsakomur se je verjetno že velikokrat zgodilo, da je kupil preveč kruha, ki se je posušil in na koncu verjetno pristal v smeteh. V tem članku vam predstavljamo nekaj primerov, kako lahko porabite tudi star kruh.

  Star kruh

  1. Drobtine: suh kruh vrzite v multipraktik in ga zmeljite. Tako boste skoraj vedno imeli pri roki drobtine.
  2. Popečene kruhove kocke: če narežete kruh na kocke in jih popečetena olju, postanejo odlično nadomestilo jušnim kroglicam ali rezancem
  3. Kruhova juha: suh kruh lahko uporabite za zgostitev različnih juh, omak in obar.
  4. Nahranite ptice ali sosedove zajčke: kruhove drobtinice privabijo veliko ptic, prav tako pa suh kruh tekne zajcem in konjem.
  5. Kruhova solata: star kruh zmešajte z paradižnikom, solato in ostalo zelenjavo, ter po želji dodajte previl.
  6. Kruh in mleko za mucke: veliko mačk obožuje poslastico iz mleka im kruha.
  7. Kruhov puding: skoraj verjetno ima še kdo kakšno babico, ki se spomne, kako so delali v njenem otroštvu puding iz kruha. Zato ne odlašajte in jo vprašajte za njen recept.
  8. Francoski popečenec: uporabite star kruh za pripravo različbe vrste popečenca.
  9. Ponovno svež: star kruh lahko tudi ponovno ‘oživite’ tako, da ga namočite v vodo in ga nato postavite za 12 minut v pečico, segreto na na 180 stopinj celzija.
  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  3 KOMENTARJI

  1. Odkar pomnim nismo kruha vrgli v smeti. Vedno smo ga mleli za drobtine. V kolikor ga je bilo pa preveč smo ga pa nosili sorodnikom, ki so z njim hranili zajce.

  2. Včasih se spomnim se je ves kruh porabil za tak ali drugačen namen, nihče ni kar stran metal. to se je zadnjih 10 let začelo na veliko delat.

   Je pa res ta ta kruh sedaj sploh ne ostane res dober niti en dan. Ne vem ali je vse umetno že to – me prav zanima kaj dajejo noter, oz. ali je point v tem da se pokvari da ga vač prodajo takoj naslednji dan?

  3. Navezujoč na kruh, oziroma gornji prispevek bi bilo prav, da si vsak postavi podobno vprašanje – širše, ne le na hrano in pijačo, pač pa tudi na vse druge dobrine.
   Še pomembnejši od vprašanja pa je odgovor nanj, ki je popoln le v primeru, da se ga praktično uporablja, oziroma izvaja vc praksi. Pri nas, na primer, zaradi ločenega zbiranja surovin, nimamo nič več odpadkov.

   Potrebno je le vse dosledno ločevati in uporabiti na primeren način.

   Za organske surovine pa imamo kokošnjak z nekaj kokošmi in pavjo družino. Ti pojedo in predelajo v koristne surovine vse odpadke iz vrta in kuhinje v jajca in gnoj.

   Odlika sodobnega človela naj bo torej razumnost ne le pri nabavi dobrin, pač pa še bolj v smotrni uporabi ter taki predelavi, da ni nikoli školjiva za nas ali prihodnje rodove.

   To je zelo preprosto, le učiti se moramo na izkušnjah naših prednikov ter postaviti naravo na prvo mesto, torej pred kapital ki uničuje človekja in celotne generacije.

   LPD

  Comments are closed.