Zdravje & prehranaBodite pametni pri barvanju las

Bodite pametni pri barvanju las

MORDA VAS ZANIMA

Ali vas pri barvanju las skrbi vaš vpliv na okolje ter vpliv na vaše zdravje? Realnost je takšna, da danes še vedno ni dovolj raziskav glede barv za lase.

Možno je, da pri barvanju las vaše telo vsrka manjšo količino kemikalij. Raziskava iz leta 2001 je pokazala, da imajo ženske, ki se pogosto barvajo v povprečju večjo možnost raka na mehurju. Vendar pa bolj nedavne raziskave zopet kažejo ravno nasprotno sliko. Kot kaže, bo potrebno na prave rezultate zopet počakati.

- Oglas -

Vseeno pa je dobro, da ste pred uporabo barve bolj pazljivi na nekatere stravi:

  • Preglejte, če je vsebina barve za lase varna (npr. pri Environmental Working Group’s cosmetics database boste lahko našli alternative vašemu izdelku).
  • Kupujte barve za lase, ki ustrezajo višjim standardom, in jih je potrdila Evropska unija.

Zato raje ne barvajte las, dokler to ni res potrebno, pri tem pa je bolje tudi, če pobarvate le pramene in ne celotnega lasišča. Če pa je že res nujno, pa raje poiščite barve za lase, ki so bazirana na čim bolj naravni osnovi.

Kaj pa moški?
Izogibajte se barvam za lase, ki vsebujejo svinec, saj je ta nevrotoksin. Vedite pa tudi, da so kemikalije v temnejših barvah za lase bolj povezane z zdravstvenimi problemi, kot pa svetlejše barve za lase

Najboljša alternativa vsem tem pa je, da enostavno pustite naravi svojo pot in ne barvate las!

- Oglas -

Oglejte si še video intervju o barvah za lase.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×