Zdravje & prehranaKako odpraviti kandido s pomočjo zelišč

Kako odpraviti kandido s pomočjo zelišč

MORDA VAS ZANIMA

V majhnih količinah je enocelični organizem Candida albicans v telesu povsem neškodljiv. Težava nastane, ko se ta gliva razširi v telesu in povzroča vrsto težav. Simptomi kandide so različni – od preprostih glavobolov in utrujenosti do vaginalnih infekcij, nenehnih prehladov in motenj razpoloženja. Preverite, s čim se lahko poleg pravilne prehrane (iz jedilnika čim prej izločite predelano industrijsko prehrano), borite, ko se kandida preveč razbohoti v vašem telesu.

- Oglas -

Kandida - kako odpraviti kandido

Pomembno je, da okrepite odpornost in črevesno floro

Prvi korak v boju z neželeno razširitvijo kandide je seveda krepitev imunskega sistema in črevesne flore, pri čemer si lahko pomagate s kakovostnimi probiotiki. Jejte živo hrano (sveže, lokalne sestavine) in ne industrijsko predelane hrane. Poskusite lahko z nekaterimi zelišči, posvetujte pa se tudi z zdravnikom.

Črni oreh

Črni oreh je zelo hranilen in koristen za telo, še posebej pa je blagodejen pri zdravljenju  kandide in drugih glivičnih obolenj. Ima namreč anti-glivične in anti-parazitske lastnosti, ki delujejo znotraj in zunaj in pripomorejo, k zmanjšanju parazitov v telesu. Črni oreh se običajno uživa v obliki tinkture. Ni priporočljiv za nosečnice.

Ognjič

Ognjič ima  močne protivnetne in anti-virusne lastnosti. Ognjič je na splošno zelo varno in vsestransko zelišče. Lahko  ga uživate v čaju ali kot olje. Ognjič lahko spodbuja menstruacijo, zato nosečnice ali ženske, ki poskušajo zanositi, ne smejo uživati ognjiča.

Cimet

- Oglas -

Cimet je začimba z močnimi anti-glivičnimi lastnostmi. Znano je, da lahko pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja, zdaj pa so ugotovili tudi, da lahko pomaga nadzirati  razraščanje kandide. Čeprav se lahko uživa na različne načine, je najbolj učinkovit v koncentriranem olju ali čaju.

Klinčki

Olje nageljnovih žbic je verjetno najbolj učinkovita oblika za zaviranje gliv in parazitov v telesu. Uživate jih lahko tudi v čaju ali kot začimbo. Olje ni priporočljivo za nosečnice in se ne sme jemati v velikih odmerkih.

Neem

Izvlečki iz neemovih listov in  neemovo olje so zelo učinkoviti v boju s kandido. Neemove aktivne substance vsebujejo izjemno veliko količino protiglivičnih in protimikrobnih snovi, ki so sposobne v kratkem času najprej ustaviti, kasneje pa tudi preprečiti širjenje kandide.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×