0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako ob koncu poletja poskrbeti za svoje lase?

Kako ob koncu poletja poskrbeti za svoje lase?

MORDA VAS ZANIMA

Poletje je čas, ko veliko časa preživimo v naravi – in prav je tako. Kljub temu da je poletje namenjeno predvsem zabavi, sprostitvi in nabiranju nove energije, pa ta letni čas svoj pečat pusti tudi na vaših laseh. Veter, sonce, klor, slana voda in klimatske naprave vaše lase izsušijo, jim vzamejo sijaj in voljnost. Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako vašim lasem spet povrniti njihovo naravno vlažnost, mehkobo in sijaj. Odgovor se skriva v bogati naravni negi s hranljivimi olji.

- Oglas -

Na lase lahko sicer nanesemo katerokoli kakovostno olje – oljčno olje je na primer zelo priljubljeno v mediteranskih deželah, Indijanci pa prisegajo na jojobino olje. A strokovnjaki priporočajo, da so za res globinsko nego las najbolj priporočljive oljne mešanice. Mešanica različno velikih molekul namreč omogoči lasem, da olje bolje vpijejo.

Nega las

S spodnjimi nasveti bodo vaši izsušeni lasje spet postali voljni, mehki in svetleči. Zapomnite pa si: Olje vedno nanašajte na suhe lase in jih ne izpirajte do predzadnjega koraka. Naj se nega suhih in poškodovanih las začne!

- Oglas -

1. korak: Razčešite suhe lase

Na suhe lase enakomerno nanesite oljno mešanico. V specializiranih trgovinah boste zagotovo našli primerno zase.
Zapomnite si: Če olje nanašamo na suhe lase, bo učinek veliko boljši, kot če bi olje nanašali na mokre lase. Po nanosu olja lase dobro razčešite, saj boste tako olje nanesli bolj enakomerno. In ne pozabite si čez ramena ogrniti brisače, ki bo lovila odvečne kapljice olja.

2. korak: Korak za korakom

Olje v lase vtirajte postopno in po korakih. Začnite pri lasnih konicah. Olje vtirajte toliko časa, dokler lasje niso z njim popolnoma prepojeni. Olje nehajte nanašati dobra dva centimetra pred lasiščem. Posebno pozornost namenite tistim predelom, kjer so lasje še posebej izsušeni. Tam boste potrebovali več olja.

3. korak: Lasje morajo začeti vpijati vlago

S sušilcem lase rahlo osušite – sušite jih stran od lasišča. Tako boste poskrbeli, da bodo vaši lasje zares začeli vpijati vlago in hranilne snovi iz oljne mešanice.

4. korak: Naj olje naredi svoje

Če so vaši lasje močno izsušeni, pustite, da olje deluje od 20 do 45 minut. Barvani, poškodovani ali razcepljeni lasje pa bodo potrebovali še daljšo nego – olje na njih pustite od 45 minut pa vse do dveh ur. Če pa želite svojim lasem zagotoviti resnično globinsko nego, pa olje pustite delovati kar čez noč – a nikar ne pozabite blazine zaščititi s svežo brisačo.

- Oglas -

5. korak: Nanesite šampon in izperite

Na lase nanesite nekaj šampona za suhe lase in pustite delovati od tri do pet minut. Nato lase sperite s toplo vodo.

6. korak: Povrnite svojim lasem njihovo optimalno vlažnost

Vaši lasje so spet navlaženi in zdaj nanje nanesite le še blag balzam. Tako boste z lasišča odstranili vso odvečno maščobo in poskrbeli, da bodo vaši lasje spet voljni in mehki.

Pomembno je, da lase skrbno negujete celo leto. So namreč eden najbolj izpostavljenih delov telesa, zato je prav, da jim zagotovite posebno nego. Uporabljajte čim bolj naravne in čim manj agresivne izdelke. Narava nam ponuja vse, kar potrebujemo za celovito nego, s katero bodo vaši lasje vse dni v letu nahranjeni, sijoči in zaščiteni pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Koprive so na primer vsestransko uporabne rastline, ki naše lase okrepijo, prav tako pa so tudi zelo učinkovite pri odpravljanju nadležnega prhljaja.

.

NAJNOVEJŠE