0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako na naraven način poskrbeti za bolj bele zobe

Kako na naraven način poskrbeti za bolj bele zobe

MORDA VAS ZANIMA

Vsem so všeč lepi beli zobje, ampak zagotovo ne le z estetskega vidika: Zdravi zobje in dlesni so odraz tudi našega dobrega počutja. Zdravje naše ustne votline pa pogosto odseva tudi naše splošno zdravje. Številne bolezni namreč lahko preprečimo prav s primerno ustno higieno, kar pomeni predvsem z rednim umivanjem zob.

- Oglas -

Do nedavnega je veljalo, da lahko do bleščečega belega nasmeha pridemo le s pomočjo strupenih kemičnih sredstev oziroma s pomočjo laserja. To ne drži, saj nam do zdravega in belega nasmeha lahko pomagajo tudi popolnoma naravne sestavine, nasveti in pripomočki. Z njihovo pomočjo boste razliko opazili že po nekaj dneh. Tisti, ki pa redno pijete kavo ali rdeče vino, pa boste na vidnejše rezultate morali počakati nekaj tednov. A bo zagotovo vredno.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je nepogrešljiva v vsaki kuhinjski omarici. Če boste sodo bikarbono en teden redno uporabljali pri negi ustne votline, boste zagotovo opazili vidne spremembe. Soda je odlična za odstranjevanje vseh vrst madežev – od pomivalnega korita do oblačil, in z zobmi ni nič drugače.

Postopek je preprost: Zobno ščetko, na kateri že imate tudi zobno pasto, potresite s sodo bikarbono oziroma ščetko kar pomočite vanjo. Ščetkanje začnite pri sprednjih zobeh, saj boste tako poskrbeli, da bo soda bikarbona resnično dosegla najbolj izpostavljene zobe. Po enem tednu redne uporabe sode bikarbone z njeno uporabo prenehajte. Čeprav je soda bikarbona zelo nežna, pa lahko sčasoma načne zobno sklenino.

- Oglas -

Beli zobje

Žvrkljanje olja

Ta postopek izvira iz ajurvedske medicine, uporablja pa se ga za številne različne namene, med drugim žvrkljanje poskrbi tudi za zdravje ustne votline. Po rednem žvrkljanju bodo vaši zobje beli, dlesni pa lepo rožnate in zdrave. In kar je najboljše: Žvrkljanje lahko vključimo v vsakodnevno jutranjo nego zob.

Poleg tega, da redno žvrkljanje olja pripomore k bolj belim zobem, pa s tem postopkom tudi zelo uspešno razstrupljamo svoje telo. Raztopite jušno žlico kokosovega olja, ki ga potem žvrkljajte približno 15 minut. Olja nikoli ne pogoltnite. Po tem, ko olje izpljunete, si temeljito izperite svojo ustno votlino ter si umijte zobe. Z razliko od sode bikarbone lahko olje žvrkljamo čisto vsak dan.

Jagode

Glede na  njihovo živo rdečo barvo najbrž nihče ne bi pomislil na to, da lahko tudi jagode poskrbijo za bolj bele zobe. Naravna malična kislina, ki jo najdemo v jagodah, naj bi namreč pomagala pri odstranjevanju rumene obarvanosti zob, vitamin C pa zelo uspešno odstranjuje zobne obloge. Če želite, da bodo vaši zobje bleščeče beli, si čim pogosteje privoščite slastne jagode (seveda v sezoni).

- Oglas -

Po jedi si sperite usta

To je še posebej pomembno za tiste, ki pijete temne pijače ali uživate hrano močnih barv. Borovničev napitek je z zob ravno tako težko odstraniti kot kavo ali rdeče vino, zato si po uživanju tovrstnih živil usta vedno temeljito sperite z vodo. Če nimate te možnosti, naredite vsaj požirek vode in jo malce požvrkljajte po ustnih votlini. Tako boste preprečili, da bi se na zobeh začele nabirati zobne obloge.

Električna zobna ščetka

Z električno zobno ščetko nežno ostranimo obloge in drugo nečistočo, in sicer tako, kot nam z navadno zobno ščetko ne bi nikoli uspelo. Poleg tega je ščetkanje z električno zobno ščetko še veliko bolj nežno, saj ne poškoduje zobne sklenine. Na začetku se nakup električne zobne ščetke morda zdi velika investicija, ki pa se vam bo sčasoma močno obrestovala, saj ta zobna ščetka bolje odstrani vse zobne obloge in umazanijo ter je hkrati še bolj nežna do vaših dlesni.

.

NAJNOVEJŠE