DomovZdravi ReceptiSladiceKakavova štruca z mandarinami

Kakavova štruca z mandarinami

- Oglas -

V času mandarin je tale kakavova štruca z mandarinami dobrodošla sladica za tiste, ki imate radi mandarine in kakav.

SESTAVINE (10 porcij)

  • 70 g kokosove maščobe
  • 70 g kokosovega sladkorja
  • 30 g kakava
  • 1 žlička cimeta
  • 3 žlice semen chie
  • 10 žlic čičerikine vode
  • 200 g univerzalne moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 300 g mandarininega kompota
  • 1 žlica ruma
  • 2 žlici marelične marmelade
  • 2 žlici nasekljanih mandljev
  • 200 ml kokosove smetane za stepanje
  • 50 g sladkorja v prahu
  • maščoba in moka za pekač

PRIPRAVA

  1. Zmehčano kokosovo maščobo zmešajte s sladkorjem, kakavom, cimetom in semeni chie, ki ste jih pred tem namočili v cca 10 žlicah vode, da je nastala gosta, sluzasta zmes. Dodajte presejano moko, pecilni prašek, tekočino iz mandarininega kompota in zmešajte.
  2. Čičerikino vodo stepite v sneg, ki ga počasi primešajte mešanici, pripravljeni pred tem.
  3. Namestite model za peko in posipajte dno z moko. Nato napolnite model z maso za biskvit do dveh tretjin višine in po masi razporedite mandarine iz kompota (nekaj jih prihranite za dekoracijo na koncu). Zaključite s plastjo mase za biskvit, ki vam je še ostala, in zgladite površino.
  4. Biskvit pecite 45 minut pri temperaturi 170 °C. Nato ga vzemite iz modela in ohladite.
  5. Po biskvitu nakapljajte rum ter ga premažite z marelično marmelado in posujte z mandlji. Stepite smetano s sladkorjem in jo namažite po biskvitu, ki ga nato okrasite s koščki mandarin.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI