- Oglas -
V času mandarin je tale kakavova štruca z mandarinami dobrodošla sladica za tiste, ki imate radi mandarine in kakav.
SESTAVINE (10 porcij)
- 70 g kokosove maščobe
- 70 g kokosovega sladkorja
- 30 g kakava
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice semen chie
- 10 žlic čičerikine vode
- 200 g univerzalne moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 300 g mandarininega kompota
- 1 žlica ruma
- 2 žlici marelične marmelade
- 2 žlici nasekljanih mandljev
- 200 ml kokosove smetane za stepanje
- 50 g sladkorja v prahu
- maščoba in moka za pekač
PRIPRAVA
- Zmehčano kokosovo maščobo zmešajte s sladkorjem, kakavom, cimetom in semeni chie, ki ste jih pred tem namočili v cca 10 žlicah vode, da je nastala gosta, sluzasta zmes. Dodajte presejano moko, pecilni prašek, tekočino iz mandarininega kompota in zmešajte.
- Čičerikino vodo stepite v sneg, ki ga počasi primešajte mešanici, pripravljeni pred tem.
- Namestite model za peko in posipajte dno z moko. Nato napolnite model z maso za biskvit do dveh tretjin višine in po masi razporedite mandarine iz kompota (nekaj jih prihranite za dekoracijo na koncu). Zaključite s plastjo mase za biskvit, ki vam je še ostala, in zgladite površino.
- Biskvit pecite 45 minut pri temperaturi 170 °C. Nato ga vzemite iz modela in ohladite.
- Po biskvitu nakapljajte rum ter ga premažite z marelično marmelado in posujte z mandlji. Stepite smetano s sladkorjem in jo namažite po biskvitu, ki ga nato okrasite s koščki mandarin.
- oglas -