0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKaj piti v vročih poletnih dneh?

Kaj piti v vročih poletnih dneh?

MORDA VAS ZANIMA

Najbrž vsi vemo, da v vročih poletnih dneh sokovi niso nič kaj dobra izbira. Privoščimo si jih lahko zjutraj, vendar z njimi ne pretiravajmo, saj vsebujejo eliko sladkorja. Poleti moramo še toliko bolj paziti na hidracijo. Voda je sicer najboljša izbira, ni pa tudi najbolj okusna. Zato vam bomo predstavili napitek, ki ni samo okusen, saj pomaga tudi pri kurjenju maščob, glavobolih in zgagi.

- Oglas -

Pijačo lahko pripravite že zjutraj in jo nato hranite v hladilniku.

Pijača za vroče dni

Zeleni čaj z limono in meto

Če boste pili zeleni čaj z limono in meto, vam bo napitek pomagal izgubljati maščobe, urediti prebavo, odlično pa pomirja in blaži tudi glavobole.

- Oglas -

Priprava je preprosta. Skuhamo čaj, ga ohladimo, vanj namočimo 5 metinih listov in limono.

Zeleni čaj ima zelo visoko vsebnost antioksidantov, predvsem zaradi polifenolov. Limona pomaga spodbuditi prebavni trakt, citronska kislina pa pomaga encimom v telesu pri njihovem delovanju.

Meta da napitku osvežujoč okus in pomaga tudi pri izločanju žolča v telesu, regulaciji pretoka krvi in odpira sinuse.

Osvežilna sadno kumarična voda

Mešanica odlično sodeluje pri prebavi in uravnavanju krvnega sladkorja, kumare pa vsebujejo organsko spojino citrulin, aminokislino, ki pomaga očistiti jetra in ledvica.

- Oglas -

Potrebujemo 1/3 kumare, narezane na tanke rezine, 4 narezane jagode in narezano breskev. Vse skupaj namočimo v litru vode in pustimo nekaj časa stati, da voda dobi okus.

.

NAJNOVEJŠE