Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
RubrikeZanimivostiKaj je bilo prej - kokoš ali jajce?

Kaj je bilo prej – kokoš ali jajce?

MORDA VAS ZANIMA

Dolgo časa je že aktualna debata o tem kaj je bilo prej – kokoš ali jajce? Sedaj pa so znanstveniki odgovorili na to vprašanje.

- Oglas -

Raziskovalci z dveh univerz v Angliji trdijo, da so končno prišli do rešitve vprašanja kaj je bilo prej – kokš ali jajce. In dogovor je kokoš!

Na to vprašanje so lahko odgovorili zaradi proteina ovocledinin-17, saj se brez njega jajce ne more formirati. Ta protein naj bi poskrbel za to, da se lupina sploh rahko razvije v kokoši. Iz tega pa seveda sledi, da je morala najprej obstajati kokoš, saj se jajce brez kokoši ne more formirati.

Raziskovalci so prav tako povedali, da so poleg razkritja te skrivnosti, dobili tudi neke vrste nov plogled v nastanek lupine. To pa lahko seveda pripelje do novih tehnilogij in materialov s pomočjo tega proteina. Pustimo se presenetiti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×