Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
RubrikeZanimivostiKaj je bilo prej - kokoš ali jajce?

Kaj je bilo prej – kokoš ali jajce?

MORDA VAS ZANIMA

Dolgo časa je že aktualna debata o tem kaj je bilo prej – kokoš ali jajce? Sedaj pa so znanstveniki odgovorili na to vprašanje.

- Oglas -

Raziskovalci z dveh univerz v Angliji trdijo, da so končno prišli do rešitve vprašanja kaj je bilo prej – kokš ali jajce. In dogovor je kokoš!

Na to vprašanje so lahko odgovorili zaradi proteina ovocledinin-17, saj se brez njega jajce ne more formirati. Ta protein naj bi poskrbel za to, da se lupina sploh rahko razvije v kokoši. Iz tega pa seveda sledi, da je morala najprej obstajati kokoš, saj se jajce brez kokoši ne more formirati.

Raziskovalci so prav tako povedali, da so poleg razkritja te skrivnosti, dobili tudi neke vrste nov plogled v nastanek lupine. To pa lahko seveda pripelje do novih tehnilogij in materialov s pomočjo tega proteina. Pustimo se presenetiti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×