Jurčkovi kaneloni so odlična alternativa mesnim, še posebej v mesecih, ko lahko v gozdovih naberemo sveže gobe jurčke in ostale gozdne sadeže. Torej še eno okusno in poceni kosilo za poletne in jesenske dni.
- Oglas -
Za pripravo potrebujemo:
- 30 dag jurčkov
- 3-4 jajca
- 1 debela čebula
- peteršilj
- sol
- poper
Za paniranje: jajca, moka, drobtine
Najprej spečemo tanke palačinke in jih ohladimo. Čebulo sesekljamo in jo popražimo na olju, da rahlo porjavi in nato v posodo dodamo narezane in prevrete jurčke, vse skupaj še dobro popražimo, nazadnje pa posolimo popopramo in potresemo s peteršiljem. S praženimi jurčki nadevamo oz. napolnimo palačinke, jih zvijemo v kanelone, nato jih po dunajsko paniramo ter cvremo v vročem olju. Zraven ponudimo zeleno solato.
- Oglas -