Jurčkovi kaneloni

    Jurčkovi kaneloni so odlična alternativa mesnim, še posebej v mesecih, ko lahko v gozdovih naberemo sveže gobe jurčke in ostale gozdne sadeže. Torej še eno okusno in poceni kosilo za poletne in jesenske dni.

    Kaneloni z jurčkiZa pripravo potrebujemo:

    • 30 dag jurčkov
    • 3-4 jajca
    • 1 debela čebula
    • peteršilj
    • sol
    • poper

    Za paniranje: jajca, moka, drobtine

    Najprej spečemo tanke palačinke in jih ohladimo. Čebulo sesekljamo in jo popražimo na olju, da rahlo porjavi in nato v posodo dodamo narezane in prevrete jurčke, vse skupaj še dobro popražimo, nazadnje pa posolimo popopramo in potresemo s peteršiljem. S praženimi jurčki nadevamo oz. napolnimo palačinke, jih zvijemo v kanelone, nato jih po dunajsko paniramo ter cvremo v vročem olju. Zraven ponudimo zeleno solato.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte