- Oglas -
Juha iz krompirja, gob in kopra s poširanim jajcem je hranljiva jed, ki združuje okuse gob in zelenjave z nežno kremasto osnovo. Odlična je kot samostojno kosilo ali topla večerja.
Sestavine (za 4 porcije):
- Pest suhih gob
- sol
- 4 krompirji
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 100 ml kisa
- 4 jajca, približno 30 g navadne moke
- 250 g kisle smetane
- mlet črni poper
- nekaj vejic svežega kopra
Priprava:
- Gobe dajte v liter slane vode (ali zelenjavne juhe) in kuhajte približno 10 minut. Krompir olupite, narežite na kocke in dodajte v lonec z gobami, dodajte še kumino. Vse pustite vreti.
- V drugi posodi zavrite približno 750 ml vode in dodajte kis. Razbijte eno jajce in ga previdno položite v kislo vodo. Z žlico ovijte beljak okoli rumenjaka in kuhajte približno 4 minute. Nato jajce odstranite in na enak način skuhajte preostala jajca.
- Ko je krompir skoraj mehak, zgostite osnovo za juho z moko, pomešano s smetano. Juho kuhajte približno 5 minut. Nato začinite s soljo in poprom ter vmešajte sesekljan koper. Na vsako porcijo na krožniku položite jajce.
- oglas -