- Oglas -
  
Juha iz krompirja, gob in kopra s poširanim jajcem je hranljiva jed, ki združuje okuse gob in zelenjave z nežno kremasto osnovo. Odlična je kot samostojno kosilo ali topla večerja.
Sestavine (za 4 porcije):
- Pest suhih gob
 - sol
 - 4 krompirji
 - 1 čajna žlička mlete kumine
 - 100 ml kisa
 - 4 jajca, približno 30 g navadne moke
 - 250 g kisle smetane
 - mlet črni poper
 - nekaj vejic svežega kopra
 
Priprava:
- Gobe dajte v liter slane vode (ali zelenjavne juhe) in kuhajte približno 10 minut. Krompir olupite, narežite na kocke in dodajte v lonec z gobami, dodajte še kumino. Vse pustite vreti.
 - V drugi posodi zavrite približno 750 ml vode in dodajte kis. Razbijte eno jajce in ga previdno položite v kislo vodo. Z žlico ovijte beljak okoli rumenjaka in kuhajte približno 4 minute. Nato jajce odstranite in na enak način skuhajte preostala jajca.
 - Ko je krompir skoraj mehak, zgostite osnovo za juho z moko, pomešano s smetano. Juho kuhajte približno 5 minut. Nato začinite s soljo in poprom ter vmešajte sesekljan koper. Na vsako porcijo na krožniku položite jajce.
 
- oglas -

                                    