DomovZdravi ReceptiJuha iz krompirja, gob in kopra s poširanim jajcem

Juha iz krompirja, gob in kopra s poširanim jajcem

- Oglas -

Juha iz krompirja, gob in kopra s poširanim jajcem je hranljiva jed, ki združuje okuse gob in zelenjave z nežno kremasto osnovo. Odlična je kot samostojno kosilo ali topla večerja.

Sestavine (za 4 porcije):

  • Pest suhih gob
  • sol
  • 4 krompirji
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 100 ml kisa
  • 4 jajca, približno 30 g navadne moke
  • 250 g kisle smetane
  • mlet črni poper
  • nekaj vejic svežega kopra

Priprava:

  1. Gobe dajte v liter slane vode (ali zelenjavne juhe) in kuhajte približno 10 minut. Krompir olupite, narežite na kocke in dodajte v lonec z gobami, dodajte še kumino. Vse pustite vreti.
  2. V drugi posodi zavrite približno 750 ml vode in dodajte kis. Razbijte eno jajce in ga previdno položite v kislo vodo. Z žlico ovijte beljak okoli rumenjaka in kuhajte približno 4 minute. Nato jajce odstranite in na enak način skuhajte preostala jajca.
  3. Ko je krompir skoraj mehak, zgostite osnovo za juho z moko, pomešano s smetano. Juho kuhajte približno 5 minut. Nato začinite s soljo in poprom ter vmešajte sesekljan koper. Na vsako porcijo na krožniku položite jajce.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI