0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroJeziki ljubezni in astrologija

Jeziki ljubezni in astrologija

MORDA VAS ZANIMA

Najverjetneje ste že slišali za delo 5 jezikov ljubezni. Knjiga, katere avtor je Gary Chapman, je že kmalu po izidu postala svetovna uspešnica. Chapman kot osnovne jezike ljubezni opredeli izražanje naklonjenosti z besedami, dotike, usluge, skupno preživljanje časa in poklanjanje daril. Pri večini ljudi naj bi bilo mogoče določiti osnovni jezik ljubezni. Prav to, da se naši jeziki ljubezni razlikujejo, naj bi bilo krivo za veliko nesporazumov. Če na primer kot najpomembnejšo obliko izkazovanja ljubezni dojemate besede naklonjenosti, vaš partner pa verjame, da so dejanja pomembnejša od besed, imate lahko občutek, da vas nima zares rad, saj ne »govorita« istega jezika ljubezni. Ozaveščanje teh razlik lahko poskrbi za precej boljši partnerski odnos.

- Oglas -

Zanimivo je, da so jeziki ljubezni deloma prekrivni z astrologijo. Pogosto se namreč zgodi, da pri posameznih astroloških znamenjih prevladuje eden izmed jezikov ljubezni (ali največ dva). Preverite, kateri jeziki ljubezni so najbolj značilni za posamezna znamenja …

Oven

Ovni so večinoma zelo zagnani in pogumni. Znani so kot inovatorji, ki si drznejo narediti korak dlje. Čeprav so zelo samozavestni, jim veliko pomeni tudi spodbuda bližnjih. Najbolj ljubljene se počutijo takrat, ko slišijo besede naklonjenosti. Pomembno je, da opazite njihove dosežke in eksplicitno izrazite navdušenje. Ovni bodo tako še bolj motivirani za doseganje svojih ciljev.

Bik

Biki so prepričani, da je treba življenje zajemati z veliko žlico. Najbolj jih boste razveselili s premišljeno izbranim darilom, na primer z bonom za masažo ali s parfumom. Čeprav so biki pogosto označeni za materialiste, znajo v resnici ceniti tudi navidezno skromna darila.

- Oglas -

Dvojčka

Pri dvojčkih je na prvem mestu komunikacija. Zgolj skupno preživljanje časa ni dovolj: dvojčki morajo slišati, koliko vam pomenijo. Naklonjenost težko razberejo iz neverbalnih gest ali uslug, ljubečih besed pa ne morejo nadomestiti niti darila ali dotiki.

Rak

Raki so znani kot zapečkarji, ki na prvo mesto postavljajo družino. Ljubezen jim najlažje pokažete tako, da si vzamete čas zanje. Rakom zadostuje že vaša prisotnost – dovolj je na primer, če ste v istem prostoru in berete knjigo.

Lev

Levi so radi v središču pozornosti. Najbolj uživajo takrat, ko jih ljudje hvalijo. Če bi radi levu sporočili, da ga imate radi, torej ne smete skopariti z besedami naklonjenosti. Levi pa obenem zelo cenijo tudi darila.

Devica

Device si pogosto naložijo preveč dela. Ker so nagnjene k perfekcionizmu, jim posamezne naloge nemalokrat vzamejo precej več časa, kot se zdi na prvi pogled. Težko prosijo za pomoč, zato so nenehno na robu izgorelosti. Rade imajo, da partner sam ugotovi, da ne zmorejo več, in jih razbremeni z različnimi uslugami.

Tehtnica

Za tehtnice je značilen zelo močan čut za estetiko. Tako ni presenetljivo, da jim ljubezen najlažje izkažete z lepimi darili. Posebno vesele bodo unikatnega, ročno izdelanega darila, ki je bilo ustvarjeno posebej zanje.

- Oglas -

Škorpijon

Na prvi pogled se zdijo škorpijoni precej hladni ali celo brezčutni, vendar gre v resnici za zelo občutljive in strastne ljudi. Njihova primarna jezika ljubezni sta dotik in kvalitetno preživljanje skupnega časa.

Strelec

Strelci so nenehno v pogonu. Obožujejo potovanja in adrenalinska doživetja. Ob sebi potrebujejo partnerja, ki jim je podoben. Najbolj ljubljene se namreč počutijo takrat, ko partner z njimi preživlja svoj prosti čas. Tako niso najbolj kompatibilni z ljudmi, ki so najraje doma.

Kozorog

Ambiciozni kozorogi potrebujejo partnerja, ki bo znal ceniti njihove dosežke in jih z besedami potrditve spodbuditi k temu, da postanejo še boljši. Partnerji kozorogov morajo razumeti, da gre za ljudi, ki imajo v življenju toliko ciljev, da pogosto nimajo na voljo veliko prostega časa, sicer bo zveza najverjetneje precej hitro razpadla.

Vodnar

Pomoč drugim je za vodnarje ena izmed najpomembnejših vrednot. Ker iskreno verjamejo, da je možen boljši svet, veliko časa in energije vlagajo v prostovoljstvo, aktivizem ipd. Tudi pri partnerju najbolj cenijo konkretno pomoč. Precej lažje kot z besedami ali z darili jih razveselite z drobnimi uslugami.

Ribi

Ribe si težko predstavljajo partnerski odnos brez močne čustvene povezave. Za to je seveda pomemben čas. Če bi radi osvojili srce ribe, morate na svojem urniku sprostiti precej časa. Pripravite se na dolge pogovore o temah, povezanih s filozofijo, duhovnostjo, psihologijo itn.

.

NAJNOVEJŠE