Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
ŽivaliJesenske nevarnosti za hišne ljubljenčke

Jesenske nevarnosti za hišne ljubljenčke

MORDA VAS ZANIMA

Jesen je res lep letni čas, a s svojimi značilnostmi, kot so na primer tudi nižje temperature, tudi hišnim ljubljenčkom prinaša marsikatero težavo ali celo nevarnost. Živalim je treba tudi v hladnejših in bolj deževnih dneh priskrbeti vse, kar potrebujejo, pa čeprav to morda pomeni, da jih sprehajate, ko bi se še najraje greli v topli postelji.

Živali, otroci in šola

- Oglas -

Med stvarmi, ki v tem času ljubljenčkom niso najbolj prijazne, so lahko tudi šolske potrebščine. Če imate v stanovanju otroke in živali, bodite še posebej pazljivi, da živali ne bodo mogle do raznih lepil, radirk in svinčnikov. Te potrebščine so lahko živalim nevarne, seveda pa skrbno hranite tudi šolske zvezke in knjige. Nikar jih ne puščajte na tleh, saj psi in mačke uživajo v žvečenju česar koli, poleg tega se lahko s stvarmi, ki jim niso namenjene, celo zadušijo ali se kako drugače poškodujejo.

Redni sprehodi ne glede na vreme

S prihodom nekoliko turobnejših dni gotovo niste vsak dan razpoloženi za sprehajanje psa. A kljub jutranji megli in hladu se potrudite zanj, saj boste z jutranjim sprehodom veliko dobrega naredili tudi zase. Če živite v stanovanju, ga čim večkrat peljite ven, če ste doma na podeželju, vaš kuža pa živi v svoji hišici, pa se prav tako potrudite in pojdite z njim čim večkrat v naravo.

Gobe in kače

Jesen je tudi sezona gob. Seveda ne morete predvideti, kje vse bodo zrasle, prav tako ne, katere so strupene in katere ne. Večina gob v našem okolju ni strupenih, tiste, ki pa so, pa lahko usodno vplivajo na vašega ljubljenca, zato v tem času še bolj pozorno glejte, kje se giblje in kaj počne. To velja tudi za kače, ki se v tem času pripravljajo na zimski počitek. Čeprav navadno niso agresivne, se ob radovedni živali lahko hitro počutijo ogrožene.

Večji obroki

S hladnejšimi dnevi ljubljenčkom dajajte tudi večje obroke, saj bo tako obdržal telesno temperaturo. Izogibajte se hladni hrani, z veterinarjem pa se posvetujte, kaj storiti, če ima vaš kuža zelo kratko dlako in vas skrbi, da bi ga zeblo. Res je, da se živali prilagodijo nižjim temperaturam, vseeno pa jim preživljanje hladnejših dni lahko nekoliko olajšate tudi vi.

Avtomobil

- Oglas -

V tem času navadno tudi malce bolj poskrbimo za svoje jeklene konjičke, saj jih je treba pripraviti na prihajajočo zimo. A hladilna tekočina, olje, različna čistila in gorivo so izredno strupeni. Držite torej svoje ljubljenčke stran od avtomobila, prav tako jim ne dovolite, da pijejo vodo v bližini. In počistite že enkrat tla v garaži, kjer imate avtomobil, sploh če ima vanjo vstop tudi ljubljenček.

Alergije

Sprememba sezone s seboj prinaša tudi alergije, težave s kožo, dihanjem in druge tegobe, značilne za ta letni čas. V tem času zato še bolj pozorno spremljajte svojega ljubljenčka pa tudi njegovo vedenje, da boste lahko še pravočasno prepoznali znake morebitne alergije in jih blažili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×