ReceptiJuheJaponska juha miso

Japonska juha miso

MORDA VAS ZANIMA

Tradicionalne japonske juhe se imenujejo juhe miso in Japonci jih zelo radi jedo ob vsaki uri dneva. Tokrat vam predstavljamo zelenjavno juho miso.

- Oglas -

Japonci cenijo dobre juhe, njihove bistre juhe so preproste za pripravo, so zelo okusne in lepe na pogled. Kuhajo se na dva načina. Lahko so iz zelenjave in mesa ali ribe, lahko pa se v vodo dodajajo paste ali pene.

SESTAVINE (4 porcije)

  • ½ skodelice alg vakame
  • 1 skodelica zelja, narezanega na tanke rezine
  • 1 srednje veliko korenje, narezano
  • 1 srednje velika svetla čebula, narezana
  • 1/2 kg narezane špinače ali blitve
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žica paste miso

PRIPRAVA

  1. Alge namočimo v skodelico vode za 15 minut, nato jih razrežemo na majhne koščke ali rezance.
  2. Medtem ko se alge namakajo, pripravimo zelenjavo.
  3. Zelje, čebulo in korenček podušimo na olju, dodamo dve skodelici vode, alge in vodo, v kateri smo jih namakali. Kuhamo 20 minut.
  4. Pasto miso zmešamo v skodelici, v katero smo dali nekaj žlic juhe.
  5. Vso mešanico vlijemo v juho, premešamo in ponudimo.
- oglas -
Prejšnji članekZelenjavni suši
Naslednji članekRezanci soba z zelenjavo

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×