- Oglas -
Tradicionalne japonske juhe se imenujejo juhe miso in Japonci jih zelo radi jedo ob vsaki uri dneva. Tokrat vam predstavljamo zelenjavno juho miso.
Japonci cenijo dobre juhe, njihove bistre juhe so preproste za pripravo, so zelo okusne in lepe na pogled. Kuhajo se na dva naฤina. Lahko so iz zelenjave in mesa ali ribe, lahko pa se v vodo dodajajo paste ali pene.
SESTAVINE (4 porcije)
- ยฝ skodelice alg vakame
- 1 skodelica zelja, narezanega na tanke rezine
- 1 srednje veliko korenje, narezano
- 1 srednje velika svetla ฤebula, narezana
- 1/2 kg narezane ลกpinaฤe ali blitve
- 2 ลพlici olivnega olja
- 1 ลพica paste miso
PRIPRAVA
- Alge namoฤimo v skodelico vode za 15 minut, nato jih razreลพemo na majhne koลกฤke ali rezance.
- Medtem ko se alge namakajo, pripravimo zelenjavo.
- Zelje, ฤebulo in korenฤek poduลกimo na olju, dodamo dve skodelici vode, alge in vodo, v kateri smo jih namakali. Kuhamo 20 minut.
- Pasto miso zmeลกamo v skodelici, v katero smo dali nekaj ลพlic juhe.
- Vso meลกanico vlijemo v juho, premeลกamo in ponudimo.
- oglas -