Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaJagodna marmelada za diabetike

Jagodna marmelada za diabetike

MORDA VAS ZANIMA

Iz jagod lahko pripravimo tudi marmelado, ki je primerna tudi za diabetike.

- Oglas -

Jagodna marmelada

Sestavine:

  • 1 kg jagod,
  • 6 svežih vejic rožmarina,
  • en zavitek diabetičnega sladkorja,
  • sok 2 limon

Priprava:

  1. Jagode dobro očistimo in sesekljamo; mase mora biti za1 kg. Vejice rožmarina operemo in posmukamo liste, ki jih nato na drobno sesekljamo.
  2. Sadje pomešamo z limoninim sokom, dodamo diabetični sladkor za vkuhavanje (Dr. Oetker) in dobro premešamo. Med mešanjem segrejemo do vrenja in pustimo vreti štiri do sedem minut. Odstavimo od ognja, dodamo rožmarin, dobro premešamo, nastalo peno poberemo, marmelado pa damo v pripravljene kozarce, ki jih dobro zapremo in za pet minut obrnemo na glavo.
  3. Dobro je vedeti – rožmarin daje marmeladi specifičen, prijeten okus, vendar skrajša čas uporabe!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×