Jagodna marmelada za diabetike

    Iz jagod lahko pripravimo tudi marmelado, ki je primerna tudi za diabetike.

    Jagodna marmelada

    Sestavine:

    • 1 kg jagod,
    • 6 svežih vejic rožmarina,
    • en zavitek diabetičnega sladkorja,
    • sok 2 limon

    Priprava:

    1. Jagode dobro očistimo in sesekljamo; mase mora biti za1 kg. Vejice rožmarina operemo in posmukamo liste, ki jih nato na drobno sesekljamo.
    2. Sadje pomešamo z limoninim sokom, dodamo diabetični sladkor za vkuhavanje (Dr. Oetker) in dobro premešamo. Med mešanjem segrejemo do vrenja in pustimo vreti štiri do sedem minut. Odstavimo od ognja, dodamo rožmarin, dobro premešamo, nastalo peno poberemo, marmelado pa damo v pripravljene kozarce, ki jih dobro zapremo in za pet minut obrnemo na glavo.
    3. Dobro je vedeti – rožmarin daje marmeladi specifičen, prijeten okus, vendar skrajša čas uporabe!
    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    3 KOMENTARJI

    Comments are closed.