Iz jagod lahko pripravimo tudi marmelado, ki je primerna tudi za diabetike.
Sestavine:
- 1 kg jagod,
- 6 sveลพih vejic roลพmarina,
- en zavitek diabetiฤnega sladkorja,
- sok 2 limon
Priprava:
- Jagode dobro oฤistimo in sesekljamo; mase mora biti za1 kg. Vejice roลพmarina operemo in posmukamo liste, ki jih nato na drobno sesekljamo.
- Sadje pomeลกamo z limoninim sokom, dodamo diabetiฤni sladkor za vkuhavanje (Dr. Oetker) in dobro premeลกamo. Med meลกanjem segrejemo do vrenja in pustimo vreti ลกtiri do sedem minut. Odstavimo od ognja, dodamo roลพmarin, dobro premeลกamo, nastalo peno poberemo, marmelado pa damo v pripravljene kozarce, ki jih dobro zapremo in za pet minut obrnemo na glavo.
- Dobro je vedeti โ roลพmarin daje marmeladi specifiฤen, prijeten okus, vendar skrajลกa ฤas uporabe!