DomovZdravje & prehranaJagodna marmelada za diabetike

Jagodna marmelada za diabetike

Iz jagod lahko pripravimo tudi marmelado, ki je primerna tudi za diabetike.

Jagodna marmelada

- Oglas -

Sestavine:

  • 1 kg jagod,
  • 6 svežih vejic rožmarina,
  • en zavitek diabetičnega sladkorja,
  • sok 2 limon

Priprava:

  1. Jagode dobro očistimo in sesekljamo; mase mora biti za1 kg. Vejice rožmarina operemo in posmukamo liste, ki jih nato na drobno sesekljamo.
  2. Sadje pomešamo z limoninim sokom, dodamo diabetični sladkor za vkuhavanje (Dr. Oetker) in dobro premešamo. Med mešanjem segrejemo do vrenja in pustimo vreti štiri do sedem minut. Odstavimo od ognja, dodamo rožmarin, dobro premešamo, nastalo peno poberemo, marmelado pa damo v pripravljene kozarce, ki jih dobro zapremo in za pet minut obrnemo na glavo.
  3. Dobro je vedeti – rožmarin daje marmeladi specifičen, prijeten okus, vendar skrajša čas uporabe!
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE