fbpx
Domov Zdravje & prehrana Jagodna marmelada za diabetike

Jagodna marmelada za diabetike

Iz jagod lahko pripravimo tudi marmelado, ki je primerna tudi za diabetike.

Jagodna marmelada

Sestavine:

  • 1 kg jagod,
  • 6 svežih vejic rožmarina,
  • en zavitek diabetičnega sladkorja,
  • sok 2 limon

Priprava:

  1. Jagode dobro očistimo in sesekljamo; mase mora biti za1 kg. Vejice rožmarina operemo in posmukamo liste, ki jih nato na drobno sesekljamo.
  2. Sadje pomešamo z limoninim sokom, dodamo diabetični sladkor za vkuhavanje (Dr. Oetker) in dobro premešamo. Med mešanjem segrejemo do vrenja in pustimo vreti štiri do sedem minut. Odstavimo od ognja, dodamo rožmarin, dobro premešamo, nastalo peno poberemo, marmelado pa damo v pripravljene kozarce, ki jih dobro zapremo in za pet minut obrnemo na glavo.
  3. Dobro je vedeti – rožmarin daje marmeladi specifičen, prijeten okus, vendar skrajša čas uporabe!
- Oglas -

Najnovejše

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×