Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Dom & energijaIzdelajte naravno dezinfekcijsko sredstvo!

Izdelajte naravno dezinfekcijsko sredstvo!

MORDA VAS ZANIMA

Občasna dezinfekcija površin v vašem domu je zelo pomembna. Dezinfekcija ni enaka običajnemu čiščenju, saj je posebej osredotočena na uničevanje škodljivih mikrobov, ki lahko povzročijo okužbe. Tako moramo uporabiti tudi dovolj močno dezinfekcijsko sredstvo. Vendar pa se je po drugi strani dobro izogniti pretirano močnim dezinfekcijskim pripravkom, ki jih lahko kupimo v trgovini, saj vsebujejo snovi, ki so lahko zelo problematične za zdravje. Vse je torej v pravi meri oziroma lovljenju zlate sredine.

- Oglas -

Predlagamo vam, da poskusite dezinfekcijsko sredstvo izdelati kar sami. Zanj ne potrebujete veliko sestavin in časa. Takšno dezinfekcijsko sredstvo bo še vedno dovolj močno, da opravi svojo nalogo, vendar ne bo pretirano agresivno in potencialno nevarno za vaše zdravje.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 160 mililitrov vodke,
  • 120 mililitrov alkoholnega kisa,
  • 180 mililitrov destilirane vode,
  • cca. 30 kapljic eteričnega olja čajevca in
  • cca. 30 kapljic eteričnega olja limonine trave.

Navodila za pripravo

Najprej pripravite čisto stekleničko z razpršilko. Nanjo vlijte vodko, kis in vodo. Premešajte, nato pa dodajte še eterično olje čajevca in limonine trave. Obe uporabljeni eterični olji sta znani po zelo močnih protibakterijskih učinkih, zato sta kot nalašč za doma izdelano dezinfekcijsko sredstvo. Ponovno premešajte oziroma pretresite. Vaše dezinfekcijsko sredstvo je zdaj pripravljeno. Pred vsako uporabo najprej s površin odstranite vidne nečistoče, kot je na primer prah, šele potem se lotite dezinfekcije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×