Dom & EnergijaIzdelajte naravno dezinfekcijsko sredstvo!

Izdelajte naravno dezinfekcijsko sredstvo!

MORDA VAS ZANIMA

Občasna dezinfekcija površin v vašem domu je zelo pomembna. Dezinfekcija ni enaka običajnemu čiščenju, saj je posebej osredotočena na uničevanje škodljivih mikrobov, ki lahko povzročijo okužbe. Tako moramo uporabiti tudi dovolj močno dezinfekcijsko sredstvo. Vendar pa se je po drugi strani dobro izogniti pretirano močnim dezinfekcijskim pripravkom, ki jih lahko kupimo v trgovini, saj vsebujejo snovi, ki so lahko zelo problematične za zdravje. Vse je torej v pravi meri oziroma lovljenju zlate sredine.

- Oglas -

Predlagamo vam, da poskusite dezinfekcijsko sredstvo izdelati kar sami. Zanj ne potrebujete veliko sestavin in časa. Takšno dezinfekcijsko sredstvo bo še vedno dovolj močno, da opravi svojo nalogo, vendar ne bo pretirano agresivno in potencialno nevarno za vaše zdravje.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 160 mililitrov vodke,
  • 120 mililitrov alkoholnega kisa,
  • 180 mililitrov destilirane vode,
  • cca. 30 kapljic eteričnega olja čajevca in
  • cca. 30 kapljic eteričnega olja limonine trave.

Navodila za pripravo

Najprej pripravite čisto stekleničko z razpršilko. Nanjo vlijte vodko, kis in vodo. Premešajte, nato pa dodajte še eterično olje čajevca in limonine trave. Obe uporabljeni eterični olji sta znani po zelo močnih protibakterijskih učinkih, zato sta kot nalašč za doma izdelano dezinfekcijsko sredstvo. Ponovno premešajte oziroma pretresite. Vaše dezinfekcijsko sredstvo je zdaj pripravljeno. Pred vsako uporabo najprej s površin odstranite vidne nečistoče, kot je na primer prah, šele potem se lotite dezinfekcije.

NAJNOVEJŠE