Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaJagoda Batagelj: »Zmagaš, ko sprejmeš svoje napake.«

Jagoda Batagelj: »Zmagaš, ko sprejmeš svoje napake.«

MORDA VAS ZANIMA

S simpatično Jagodo Batagelj, ki se je lani na plesnem parketu vrtela z najbolj priljubljenim članom skupine Čuki Jernejem Tozonom, letos pa jo bomo lahko spet občudovali v novi sezoni oddaje Zvezde plešejo, smo se pogovarjali o tem, kako ji je življenje spremenilo rojstvo hčerke. Ta je njej in njenemu sanjaču, plesnemu in zasebnemu partnerju Juriju, prinesla življenje: »Preden je prišla Iva Valentina, sva zasebno in poslovno ločila ravno toliko, da se nisva prepirala, z njo pa sva končno začela živeti normalno življenje, ne le plesno.« A z velikimi sanjami in idejami še vedno plešeta novim izzivom naproti.

- Oglas -

Jagoda Batagelj

Kakšni so občutki pred začetkom nove sezone šova Zvezde plešejo? Bo za vas drugič kaj laže?

Zagotovo je laže kakor lani, saj zdaj vem, v kaj se podajam. Sama se šova že zelo veselim, saj je bila na snemanjih prisotna izjemno dobra energija tako med plesalci kakor med tekmovalci. Zame bo tokrat laže tudi zato, ker sem imela v času trajanja prejšnje sezone sedem mesecev staro dojenčico, ki sem jo še dojila.

Z možem Jurijem sta bila dolga leta tudi plesna partnerja. Kaj vaju je ples naučil o vaju?

- Oglas -

Ples daje temeljne vrednote in prek njega se lahko naučimo, kako delovati skupaj z drugo osebo, uči nas tudi bontona in discipline. Ples oz. trening daje delovne navade, kar se mi zdi izjemno pomembno. Pri plesu ne gre le za gibanje, ampak ima tudi družbeno vlogo, uči nas o tem, kako moški in ženska delujeta. Osebno mi je ples dal resnično veliko. Z Jurijem sva se naučila ogromno o tem, kako živeti skupaj, kako se poslušati in kritizirati na konstruktiven način. Zdaj mu iz pogleda vidim, kaj natanko si misli. Še več, večkrat že iz pogleda v hrbet natanko vem, kaj se dogaja v njem. Ples je med nama ustvaril povezavo. Včasih sva bila skupaj sicer 24 ur na dan, kar je morda kar malo preveč. (smeh) …

Več si preberite v novi številki tiskane revije Bodi eko.

Bodi eko februar 2018

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×