0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiHoroskop in šport

Horoskop in šport

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat vam predstavljamo, kako se posamezna astrološka znamenja znajdejo na športnem področju.

- Oglas -

OVEN
V primeru, da v vašem osebnem horoskopu ni planetarnih aspektov, ki zavirajo vašo neomejeno športno naravo, potem predstavljate idealno sliko športnega junaka ovenčanega z prisluženimi medaljami. Čeprav ste pravi strokovnjak za atletske discipline (posebno za tiste, ki od vas zahtevajo izjemne psihofizične napore), to še ne pomeni, da se morate omejevati na skakanje, tekanje ali metanje diska. Boks ali rokoborba sta prav tako zmagovalni disciplini, skozi kateri lahko kanalizirate vašo odvečno energijo in agresivnost. Prav tako bi bilo vznemirljivo, če bi se preizkusili v streljanju.

BIK
Sodite med osebe, ki so obdarjene z izjemnimi psihofizičnimi kvalitetami in stabilnostjo, tako, da bi lahko dosegli opazne rezultate v disciplinah, ki zahtevajo moč in vzdržljivost, kakor na primer maraton, potapljanje ali kolesarstvo. Čeprav vas je narava obdarila z močjo, ste prepogosto leni in nepripravljeni razsipati energijo za športne aktivnosti. V primeru pa, da vseeno želite koristno preživeti prosti čas, seveda brez večjih naporov, se lahko posvetite streljanju glinenih golobov, kjer lahko pokažete ves svoj občutek za koncentracijo.

DVOJČKA
Žal niste rojeni za športne aktivnosti ki zahtevajo napor, če pa ste kljub vsemu izpostavljeni daljšemu naporu, morate uživati kakršnakoli stimulativna sredstva, katera vam bi do neke mere ublažila preutrujenost. Prav zato je za vas najprimernejša disciplina jadranje, saj bi v tem primeru vaš naraven element – zrak – nekoliko umiril in omilil naveličanost in utrujenost statičnega položaja. Ko že govorimo o zraku, bi bilo lahko primerno tudi kolesarjenje ali tek na kratke proge: če je potrebno teči hitreje od vetra, ali je katero znamenje primernejše od Dvojčka?

- Oglas -

RAK
Če vas kljub Lunarni lenosti privlači šport, potem se odločite za športno disciplino, kjer fizični napor nadomesti gracioznost in harmonija gibov. Zato gimnastika predstavlja področje kjer se lahko izkažete in dosežete zavidne rezultate, pri čemer vam prav gotovo lahko pomagajo vaše psihofizične sposobnosti. Lahko se preizkusite tudi v plavanju ali sabljanju. Prav gotovo vam prva disciplina dopušča, da se potopite v vaš naraven element – vodo, medtem, ko vas druga fascinira, vendar ne le zaradi elegance, ampak tudi zaradi zgodovinske in kulturne dediščine.

LEV
Ste znamenje, ki ste si pripravljeni zlomiti vrat, da bi se dokazali in tudi uspeli. Zato si lahko predstavljate, da se nahajate na prečudovitem bazenu z visoko skakalnico, oči množice gledalcev so uperjene v vas, ki bleščite v svoji lepoti, pripravljeni, da skočite v popolnoma brezhibnem stilu… Torej, če imate dovolj poguma (če ste pravi Lev) in fizične sposobnosti, lahko tudi skočite in pričakujete velik uspeh. V nasprotnem primeru se lahko preizkusite v jahanju ali sabljanju. Ker se počutite rojeni za individualne športe, niste razpoloženi za ekipne dejavnosti, da vas ne bi drugi soigralci zasenčili.

DEVICA
Glede na vaš način dojemanja življenja, se tudi v športu navdušujete za discipline, kjer prevladuje tehnična natančnost. Kot je poznano, je uspeh v judu zelo odvisen od tehnične natančnosti in refleksne odzivnosti, zato bi vam prav ta aktivnost najbolj ustrezala. Ni potrebno poudarjati, kako bi bila takšna aktivnost pomembna in koristna za krepitev vašega zatajenega borbenega duha. Če želite izkoristiti sposobnost takojšnje reakcije in komunikativnost, bi lahko dosegli odlične rezultate tudi v ekipnih športih, seveda pod pogojem, da ne zahtevajo prevelike grobosti in agresije, kot je to v primeru hokeja.

TEHTNICA
Čeprav mnogi mislijo drugače, tudi vaše znamenje kaže določeno mero agresije, samo da vaša agresivnost ni brutalna, ampak je v obliki energije pod trdno kontrolo stila. Prav to so kvalitete, ki prevladujejo pri sabljanju, disciplini, ki temelji na estetsko kulturnih temeljih v športu, kakor tudi na splošno v vašem življenju. Glede na vaše navdušenje za vzhodnjaško filozofijo, se lahko odločite tudi za judo, pri čemer pa morate paziti, da vas ne zapelje skladnost gimnastike.

ŠKORPIJON
Čeprav niste nek velik ljubitelj športa, prav tako niste navdušen nad “mlačnimi” disciplinami. Dobre rezultate lahko dosežete v borbenih veščinah, najbolje v rokoborbi, kjer bi lahko izkoristili agresivnost, hladnokrvnost in intuicijo – najbolj značilne linije vašega znamenja. Lahko si vas zamišljamo kot dvigovalca uteži, kjer bi lahko do zadnjega atoma izkoristili psihofizično energijo in dramatično moč. Zaradi vašega karizmatičnega poguma lahko do popolnosti asistirate v napeti ekipni igri, kot je hokej.

- Oglas -

STRELEC
Močne mišice vam dajejo možnost, da se vidite v atletskih panogah, še posebno če se opredelite za tek, skakanje v daljavo ali s palico, kjer lahko v polni meri izkoristite nožne mišice. Obetajo se vam dobri rezultati tudi v jahanju, saj ste v stanju obvladati konje in da pridete preko vseh ovir do zmagovalnega mesta. Glede na ime vašega znaka bi vam prav gotovo pristajalo tudi streljanje z lokom, saj bi izgledali prav veličastno.

KOZOROG
Ker ste pripravljeni prenesti kakršnekoli fizične napore in nikoli ne priznate poraza, ste tudi odločni da se borite do poslednjega diha, da bi zmagali. Če ste pripravljeni na to, potem ne obstaja športna panoga, v kateri ne bi dosegli zavidljivih uspehov. Kot športnik bi bili najbolj prepričljivi v vlogi maratonca, kolesarja ali veslaškega prvaka. Glede na vašo borbeno sposobnost potrpljenja, upiranja in hladne agresivnosti je tudi boks vaša prava disciplina.

VODNAR
Če ste v vsakodnevnem življenju vezani na ekipno delo, potem ste tudi v športu rojeni za ekipne discipline. Ker imate dobro razvito reakcijsko odzivnost, lahko dosežete opazne rezultate v hitrih akcijah in nepričakovanih napadih. Če pa ste poleg tega še individualist, vas prej ali kasneje čaka vloga kapetana v katerikoli disciplini. V primeru, da je vaša samostojnost razvita preko vseh meja, se lahko poizkusite v atletiki, posebno v skoku s palico ali v daljavo, kjer boste lahko gledalcem ponudili popolno predstavo.

RIBI

Dejstvo, da je plavanje vaš idealen šport, vam morda izgleda banalno, vendar ne pozabite, da je prav plavanje najpopolnejša oblika športnega delovanja, kakor je tudi vaš znak tisti, ki zapira celoten zodiakalen krog. Prav tako je plavanje povezano z vodo, ki je vaš naraven element. Če pa govorimo o vaši popolnosti in če ste se pripravljeni celo malo potruditi in premagati vašo prirojeno lenobo, se lahko posvetite modernemu peteroboju, ki vsebuje jahanje, sabljanje, streljanje, plavanje in tek v naravi.

S.A.M.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE