0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliHišni ljubljenčki v praznem stanovanju: 8 nasvetov

Hišni ljubljenčki v praznem stanovanju: 8 nasvetov

MORDA VAS ZANIMA

Najverjetneje se zavedate, da ni dobro, da so hišni ljubljenčki predolgo sami. Vendar pa je v večini primerov neizogibno, da morajo hišni ljubljenčki vsaj del dneva preživeti v praznem stanovanju brez nadzora. Tako je pomembno, da poskrbite za njihovo varnost, seveda pa tudi za animacijo. Uničevanje pohištva je pogosto prav posledica dolgčasa. Poleg tega pa se psi in mačke, ki jim je dolgčas, hitreje lotijo aktivnosti, ki lahko ogrozijo njihovo varnost. Pametno je torej, da poskrbite za ustrezne prilagoditve in igrače. Verjetnost za nezgode bo tako precej manjša.

- Oglas -

1. Poskrbite, da se bo pes pred vašim odhodom dobro razgibal

Predvsem za pse je redna rekreacija zelo pomembna. Če veste, da boste večji del dneva zdoma, morate zato sprehode načrtovati tako, da vaša odsotnost ne bo negativno vplivala na možnost razgibavanja na svežem zraku. Priporočljivo je, da psa sprehodite neposredno pred odhodom, saj bo tako lažje počakal na vaš prihod. Pes, ki že dolgo ni bil na sprehodu, postaja vse bolj nemiren, kar lahko seveda privede do uničevanja predmetov v stanovanju.

2. Odstranite vse potencialno nevarne predmete

Poskušajte se vživeti v mačjo/pasjo perspektivo. Tako boste precej lažje ugotovili, kako varno/nevarno je vaše stanovanje, in odstranili tiste predmete, ki so lahko za vašega hišnega ljubljenčka posebno nevarni.

3. Namestite nadzorno kamero

Sodobna tehnologija nam omogoča, da smo v stanovanju »prisotni« tudi takrat, ko smo zdoma. Če so vaši hišni ljubljenčki doma pogosto sami, vam priporočamo, da namestite nadzorno kamero, ki jo je mogoče povezati s pametnim telefonom. Tako boste lahko kadar koli in kjer koli preverili, kaj se dogaja v stanovanju. Varnostne kamere lahko obenem poskrbijo za obveščanje v primeru nenavadne aktivnosti. Posledično boste lahko še bolj brezskrbni. Po potrebi boste lahko psa/mačko umirili z glasom, saj imajo nadzorne kamere običajno vgrajen tudi zvočnik.

- Oglas -
Pasje igrače

4. V igrače skrijte zamrznjene prigrizke

Kupite igračo, ki jo je mogoče napolniti s priboljški, in nato vanjo vstavite najljubši prigrizek svojega hišnega ljubljenčka. Večina psov ima na primer zelo rada arašidovo maslo. Priporočamo vam, da maslo pred uporabo zamrznete, saj bo užitek tako trajal dlje časa.

5. Pomagajte si z mačjo meto

Poimenovanje »mačja meta« ni naključno. Rastlina je namreč to ime dobila zaradi zanimivega vpliva, ki ga ima na mačke. Aromatična snov, ki jo sproščajo listi mačje mete, na nekatere mačke deluje poživljajoče, spet na druge pa zelo pomirjajoče. V obeh primerih so mačke zelo srečne. Preden odidete, lahko območja, ki so varna za mačke, posujete z listi mačje mete. Mačka bo lahko tako postopoma grizljala lističe in se valjala po njih, pri čemer se bo sproščal nepetalakton (aromatična snov v listih), kar bo poskrbelo za obilo ugodja – čas do vašega prihoda pa bo posledično minil, kot bi mignil.

6. Poskrbite za igrače, ki razgibajo možgane

Odlična metoda za animacijo hišnih ljubljenčkov, ki so sami, je uporaba igrač, ki poskrbijo za miselni izziv. »Razgibavanje možganov« je namreč koristno tudi za živali. Dandanes ni težko najti igrače, zasnovane tako, da mora pes/mačka najprej rešiti posebno uganko, preden lahko pride do priboljška.

7. Odkrijte kanale po meri hišnih ljubljenčkov

Tudi psi in mačke radi gledajo televizijo – seveda pa je dobro, da so vsebine prilagojene njihovemu okusu. Na voljo so celo posebni televizijski kanali, ki so namenjeni prav hišnim ljubljenčkom, obenem pa lahko najdete ogromno brezplačnih vsebin, ki so zasnovane po meri psov in mačk (na primer na YouTubu).

- Oglas -

Praskalna podloga je skorajda obvezen dodatek za mačke. Gre za dodatek 2 v 1: mačke tako dobijo udobno ležišče in praskalnik. Tveganje za to, da med vašo odsotnostjo popraskajo pohištvo, bo tako precej manjše. Na voljo pa so tudi posebne podloge, prilagojene potrebam psov.

.

NAJNOVEJŠE