Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Dom & energijaFtalati morda vplivajo na debelost

Ftalati morda vplivajo na debelost

MORDA VAS ZANIMA

Raziskovalci iz otroškega zdravstvenega centra bolnišnice Mount Sinai v New Yorku so preučevali povezavo med ftalati in debelostjo pri otrocih. Ftalati so družina kemičnih spojin, ki se uporabljajo za mehčanje plastike. Najdemo jih v igračah, embalaži za hrano, PVC talnih oblogah, kozmetiki, proizvodih za osebno nego, čistilih, medicinski opremi in veljajo za motilce delovanja endokrinega sistema.

- Oglas -

Ftalati v plastikiV vzorcih seča 387 otrok, živečih v New Yorku, so izmerili vsebnost ftalatov, leto dni pozneje pa še telesno višino, težo, indeks telesne mase (ITM) in obseg pasu otrok. Urinski testi so pokazali prisotnost ftalatov pri kar 97 odstotkih sodelujočih v raziskavi. Raziskovalci so potrdili povezavo med vsebnostjo ftalatov ter ITM in obsegom pasu pri otrocih s čezmerno telesno težo. Pri čezmerno težkih deklicah z najvišjimi izmerjenimi ravnmi ftalatov v seču je bil na primer ITM 10 odstotkov višji kot pri tistih z nižjimi vrednostmi.

Dosedanje raziskave so že potrdile, da lahko te, v vsakdanjem življenju pogosto prisotne kemikalije, škodljivo vplivajo na nevrološki razvoj otroka, da pa bi lahko prispevale k debelosti, je bilo nakazano prvič. V Združenih državah Amerike se je odstotek debelih otrok, starih od šest do 11 let, v zadnjih dvajsetih letih s sedmih odstotkov povzpel na več kot 40 odstotkov. V mestu New York je v javnih šolah debel eden od petih otrok

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×