Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaFižolova torta? Zakaj pa ne!

Fižolova torta? Zakaj pa ne!

MORDA VAS ZANIMA

Fižol je nenavadna sestavina, ki se odlično poda v sladice, tako da nikoli ne bi ugotovili kaj daje sladici tako čudovito strukturo. Poleg strukture, fižol omogoči tudi ravno pravo vlažnost »testa« in povrh vsega vam ni potrebno uporabiti toliko masla. Fižola se v torti sploh ne okusi in z uporabo kakšnega drugega sladila ali dodatkom manj sladkorja, je lahko kos fižolove torte, prav zdrav obrok. Brez uporabe moke za posip pekača pa je torta primerna tudi za alergike. Pazite le, da ne greste takoj v javnost, če vas po fižolu rado napenja. Kako si narediti hitro in odlično fižolovo torto?

- Oglas -

fižolova torta

Recept za fižolovo torto

Sestavine:

  • 280 g sladkorja (če boste uporabili stevio, ena čajna žlička stevie v zrnu, nadomesti eno skodelico sladkorja in ena tabletka stevia sladila, eno žličko sladkorja),
  • 3 rumenjaki,
  • 3 beljaki,
  • 50 g naribanih mandljev,
  • 280 g kuhanega, pretlačenega belega fižola,
  • ½ zvitka pecilnega praška,
  • 1 jedilna žlica moke za model,
  • 3 jedilne žlice ribezove ali kakšne druge marmelade.

Priprava:

Sladkor in rumenjake penasto umešamo ter dodamo še mandeljne, fižol in potresemo s presejanim pecilnim praškom. Beljakom dodamo ščep soli in iz njih stepemo trd sneg. Obe masi previdno in narahlo zmešamo skupaj. Tortni model namažemo z maslom in malo pomokamo, da se torta ne bo prijela pekača. Torto pečemo na 175 stopinj, 45 minut. Ohlajeno torto prerežemo in jo namažemo z marmelado, če pa želimo malce bolj zdravo verzijo, jo obložimo samo s sadjem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×