DomovZdravi ReceptiJuheFižolova juha (enolončnica) po receptu naših babic

Fižolova juha (enolončnica) po receptu naših babic

- Oglas -

Fižolova juha, tista, ki jo pripravijo babice, je po navadi najbolj okusna. Sicer pa je to jed, ki ni zahtevna za pripravo in ne vsebuje veliko sestavin.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 500 g fižola
  • 2 čebuli
  • 3 stroki česna
  • 3 korenćki
  • 2 stebli zelene
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 žliciolivnega olja
  • črni poper
  • sol

PRIPRAVA

  1. Fižol čez noč namočite v vodi. Odcedite ga in ga vsujte v svežo vodo ter jo zavrite.
  2. Dodajte nasekljano čebulo, korenje, česen, zeleno ter olivno olje. Po okusu začinite s soljo in poprom ter kuhajte, dokler se vse sestavine ne zmehčajo.
  3. Nato dodajte še paradižnikovo mezgo in puste, da ob mešanju še nekaj časa vre.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI