0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaEterično olje vetiverja – lažje prenašanje vročine in druge koristi

Eterično olje vetiverja – lažje prenašanje vročine in druge koristi

MORDA VAS ZANIMA

Vetiver (Chrysopogon zizanioides) je rastlina, ki izvira iz Indije. Eterična olja, pridobljena iz vetiverja, so pogosta sestavina parfumov, mil in drugih kozmetičnih izdelkih, uporabljajo pa se tudi pri izdelavi osvežilcev zraka. Poleg tega je vetiver izjemno cenjen zaradi pozitivnih vplivov na zdravje, saj blaži vnetja, deluje antiseptično, pomirjajoče in še mnogo več. Preverite, pri čem vse vam lahko pomaga eterično olje te rastline …

- Oglas -

Vetiver

Steklenička eteričnega olja vetiverja vam pomaga ublažiti številne težave

Zaradi pomirjajočih učinkov vetiverja je to odlična izbira za vse, ki težko zaspite, in za tiste, ki se med spanjem večkrat zbujate. Olje pomaga pri ublažitvi stresa in izboljša kakovost vašega spanca. Koristno pa je tudi v primeru tesnobe oziroma anksioznosti z značilnimi simptomi, kot so pospešen srčni utrip, povečano znojenje, povišan krvni tlak, oteženo dihanje ipd. Z eteričnim oljem vetiverja si lahko pomagate tudi pri povečanju libida, saj velja za odličen naravni afrodiziak. Ženske bo verjetno še posebej zanimal podatek, da vetiver uspešno ublaži krče med menstruacijo in pomaga pri spopadanju s težavami, ki spremljajo t. i. predmenstrualni sindrom. Poleg vsega naštetega eterično olje vetiverja pomaga tudi pri hiperaktivnosti, pri težavah z zbranostjo in pri kroničnih vnetjih. Pogosto se priporoča tudi za zmanjšanje izrazitosti brazgotin ter za naravno odganjanje insektov in za preprečevanje bakterijskih okužb.

Naravna pomoč v vročih poletnih dneh

Zaradi ekstremno visokih temperatur poleti posvetimo ogromno časa razmišljanju o tem, kako bi čim uspešneje in hitreje ohladili telo. Kot v mnogih drugih primerih se tudi tu prava rešitev pogosto skriva v naravi. Eterično olje vetiverja je odlična izbira, ki vas prijetno pohladi. Priporočamo vam, da si privoščite kopel, ki ji dodate približno 15 kapljic tega eteričnega olja. Če to ni mogoče, vzemite stekleničko z razpršilnikom, ki jo napolnite z vodo, nato pa dodajte nekaj kapljic olja vetiverja. Pretresite in popršite po koži. Nanos ponavljajte po potrebi. Že kmalu boste opazili, da vam je precej manj vroče.

- Oglas -

Druge možnosti uporabe

Eterično olje vetiverja lahko zmešate tudi z osnovnim rastlinskim oljem (kokosovim, olivnim, mandljevim ipd.) in ga uporabite za sproščujočo masažo. Mazilo, za izdelavo katerega ste uporabili vetiver, pomaga tudi pri okrepitvi vašega imunskega sistema, poleg tega pa je izjemno koristno v primeru povišane telesne temperature. Če imate vročino, je sicer dobra ideja tudi to, da dodate eterično olje vetiverja v difuzor, tik preden se odpravite spat.

.

NAJNOVEJŠE