Zdravje & prehranaVetiver nas s svojim vonjem prizemlji

Vetiver nas s svojim vonjem prizemlji

MORDA VAS ZANIMA

Vetiver je trava z globokimi koreninami, ki raste v Aziji in Afriki. Eterično olje vetiverja se pridobiva iz korenine te trave, kar mu daje zelo močan in globok zemeljski vonj. Če je vaša glava preveč v “oblakih” in potrebujete prizemljitev, potem vsekakor poskusite z vetiverjem. Vetiver povezujejo z elementom zemlje in v nas ustvarja globok občutek pripadnosti ter nas poveže z našimi predniki. Moram vas opozoriti, da vonj vetiverja ni vsem všeč, kar je neke vrste paradoks, saj je skorajda nepogrešljiva sestavina parfumov.
Nabiranje vetiverjaSte vedeli, da je vetiver prisoten v skoraj 2/3 svetovnih parfumov! To je zaradi njegove zelo globoke note, ki odlično poveže in podaljša trajanje vonja celotne mešanice. Poleg tega, da so globoke note odlični stabilizatorji, blagodejno delujejo pri dolgotrajnem stresu, zaradi tega z leti vse bolj posegamo za globljimi notami. Globoke note uravnotežajo korensko in spolno čakro. Eterično olje vetiverja je znan afrodiziak, kaj je še en dober razlog, da ga dodate v svoj parfum.
vetiverV ayurvedski medicini se vetiver uporablja proti vročini, glavobolu, pri vnetju sklepov in kože ter za ublažitev žeje. V aromaterapiji ga uporabljamo za cel niz težav kot so npr. slaba cirkulacija, pomanjkanje apetita, prekomerno hujšanje in anemija. Eterično olje vetiverja pospešuje proizvodnjo eritrocitov in delovanje trebušne slinavke. Pomaga tudi pri PMSu, živčni izčrpanosti in ostalih pojavih povezanih s stresom.
Vetiver v parfumihTudi sama imam zelo rada vetiver in upam, da bo všeč tudi vam! Eno kapljico dodamo v dišečo lučko, v parfum ali v kremo za obraz…

- Oglas -

V kolikor vam je srce zaigralo ob misli na raziskovanje dišav in skrivnosti parfumov, vas vabim 7. novembra na delavnico “Parfumi in senzualna olja”, ki bo potekala v Ljubljani.

Melani Kovač, aromaterapevtka
www.aromadelavnice.si

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×