0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaEterično olje črnega popra: Pomaga vam lahko tudi prenehati kaditi

Eterično olje črnega popra: Pomaga vam lahko tudi prenehati kaditi

MORDA VAS ZANIMA

Ste že slišali za čudovito eterično olje, ki vam lahko pomaga opustiti kajenje? Začimba, ki jo v kuhinji zagotovo uporabljate skorajda vsak dan, ima v obliki eteričnega olja veliko blagodejnih učinkov na vaše počutje in zdravje. Spoznajte eterično olje črnega popra.

- Oglas -

Eterično olje črnega popra

Cenjeno olje

Eterično olje črnega popra se pridobiva iz posušenih plodov, večletne drevesne ovijalke, ki se vzpenja ob drevesih do 10 metrov visoko. Glavna rastišča so v Indiji, Indoneziji in na Madagaskarju. Kot močan antioksidant odlično deluje kot obramba pred sezonskimi prehladi, pospešuje krvni obok, deluje pomirjevalno in protivnetno. Eterično olje črnega popra cenijo tudi kot afrodiziak, učinkovito pa naj bi bilo tudi za stimulacijo živčnega sistema. Črni poper torej stimulira in krepi telo. Pozorni bodite pri njegovi uporabi, saj se uporaba odsvetuje ljudem z občutljivo kožo. V masažnih oljih in kopelih se ga uporablja izredno previdno (ne več kot 2 % v mešanicah z ostalimi olji).

Spodbuja apetit, razstruplja in lajša bolečino

Če imate težave s pomanjkanjem apetita, je eterično olje črnega popra naravna pomoč pri odpravljanju te tegob, poleg tega pa poprovo olje pomaga pri uravnavanju prebave. Tako si lahko z njim pomagate tudi pri zaprtosti, driski in napenjanju. Poprovo pomaga tudi pri razstrupljanju, saj eterično olje telo ogreje od znotraj in zaradi aktivne sestavine piperin, se telo prične potiti. Olje deluje diuretično. Para iz eteričnega olja črnega popra naj bi pomagala pri težavah, s katerimi se bojujejo tisti, ki si želijo opustiti kajenje. Nekatere raziskave kažejo na to, da eterično olje črnega popra  ublaži željo po cigaretah.  Te dragocene kapljice črnega popra prav tako lajšajo bolečino, učinkovito pa naj bi bilo celo pri blaženju simptomov artritisa.

- Oglas -

Kako si z njim pomagamo pri odvajanju od kajenja?

Kapljico eteričnega olja kanite med dlani in vdihujte ob trenutkih slabosti oziroma, ko vas zamika, da bi si prižgali cigaret.  Druga možnost je, da ga razredčite v baznem olju in si ga nanesete na pulzne točke.  Za zmanjševanje občutka tesnobe lahko v difuzor nakapljate 3-4 kapljice eo črnega popra za 20-30 min.

.

NAJNOVEJŠE