0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana5 živil, za katera niste vedeli, da so afrodiziak

5 živil, za katera niste vedeli, da so afrodiziak

MORDA VAS ZANIMA

Mar lahko živila, ki jih jemo, vplivajo na naše spolno življenje? Najverjetneje da. Seveda gre na koncu pri intimnosti in spolnosti za energijo, ki si jo naklonita dva posameznika, vendar naj bi nekatera živila pri tem pomagala. Nekatera po sestavi, nekatera pa samo po opojnem vonju in okusu. Katerih je 5 živil, za katere še niste slišali, da vam pomagajo postati bolj čutni in s tem vplivajo na našo spolno slo?

- Oglas -

Afrodiziak

Mango

Nobeno drugo sadje nima sladkobnega, dišečega in tako kompleksnega ter opojnega okusa, kot mango. Njegova žametno gladka struktura tudi prebudi željo po intimi, zato si ga brez strahu privoščimo pred ljubljenjem.

Fige

Fige so povezane celo z grško mitologijo. Demetro, boginjo rodovitnosti, namreč že od nekdaj močno povezujejo prav s figami. Najboljše so sveže, ko jih utrgamo z drevesa in so še tople od sonca. Če si jih boste privoščili v spalnici, bo pot do raja zagotovljena.

Listi vrtnice

Že tisoče let liste vrtnic povezujejo z ljubeznijo in ljubimci. Tudi ajurveda uporablja vrtnice kot sredstvo za spodbujanje romance, ajurvedska marmelada iz vrtnic pa je eksotična in čutna poslastica, ki napolni telo z ljubeznijo.

- Oglas -

Temna čokolada

Temno čokolado že stoletja uvrščajo med afrodiziake, saj spodbuja prekrvavitev in vašo čutno izkušnjo ter tako pripomore k užitkom v postelji.

Kokosovo olje

V ajurvedi za kokosovo olje verjamejo, da naredi kožo voljno in mehko. Gre za najbolj čutnega od vseh olj in zaradi opojne arome se lahko uporablja tudi kot lubrikant.

NAJNOVEJŠE