Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehrana5 živil, za katera niste vedeli, da so afrodiziak

5 živil, za katera niste vedeli, da so afrodiziak

MORDA VAS ZANIMA

Mar lahko živila, ki jih jemo, vplivajo na naše spolno življenje? Najverjetneje da. Seveda gre na koncu pri intimnosti in spolnosti za energijo, ki si jo naklonita dva posameznika, vendar naj bi nekatera živila pri tem pomagala. Nekatera po sestavi, nekatera pa samo po opojnem vonju in okusu. Katerih je 5 živil, za katere še niste slišali, da vam pomagajo postati bolj čutni in s tem vplivajo na našo spolno slo?

- Oglas -

Afrodiziak

Mango

Nobeno drugo sadje nima sladkobnega, dišečega in tako kompleksnega ter opojnega okusa, kot mango. Njegova žametno gladka struktura tudi prebudi željo po intimi, zato si ga brez strahu privoščimo pred ljubljenjem.

Fige

Fige so povezane celo z grško mitologijo. Demetro, boginjo rodovitnosti, namreč že od nekdaj močno povezujejo prav s figami. Najboljše so sveže, ko jih utrgamo z drevesa in so še tople od sonca. Če si jih boste privoščili v spalnici, bo pot do raja zagotovljena.

Listi vrtnice

Že tisoče let liste vrtnic povezujejo z ljubeznijo in ljubimci. Tudi ajurveda uporablja vrtnice kot sredstvo za spodbujanje romance, ajurvedska marmelada iz vrtnic pa je eksotična in čutna poslastica, ki napolni telo z ljubeznijo.

Temna čokolada

- Oglas -

Temno čokolado že stoletja uvrščajo med afrodiziake, saj spodbuja prekrvavitev in vašo čutno izkušnjo ter tako pripomore k užitkom v postelji.

Kokosovo olje

V ajurvedi za kokosovo olje verjamejo, da naredi kožo voljno in mehko. Gre za najbolj čutnega od vseh olj in zaradi opojne arome se lahko uporablja tudi kot lubrikant.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×