0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako se znebiti ječmena na očesu?

Kako se znebiti ječmena na očesu?

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav je očesni ječmenček boleč in zoprn, navadno ne povzroča večjih in trajnih težav. Gre za rdečo in vneto bulico na zgornjem ali spodnjem robu veke, ki nastane kot posledica z umazanijo ali oljem zamašenega očesnega mešička, ki ga nato okužijo bakterije. Okužba povzroča solzenje in občutek tujka v telesu, navadno ječmen dozori v nekaj dneh, nato pa poči in se zaceli.

- Oglas -

Topel obkladek

Zdravila za ječmen v očesu ni, poleg tega navadno ne gre za resnejšo zdravstveno težavo. Na prizadeto mesto položite topel obkladek in počakajte 15 minut. Postopek ponavljajte 3 dni po petkrat na dan. Za obkladek uporabite kar gazo ali čisto bombažno krpo, ki ste jo zmočili s toplo vodo. Zaprite oči in ga položite na veko. Toplota pospeši zorenje ječmena, ki tako lahko dozori in se razpoči tudi 3 dni prej kot bi se brez našega posredovanja. Po uporabi obkladek zavrzite ali ga prekuhajte, saj so na njem najverjetneje prisotne bakterije.

Mešanica česna in ingverja

Poleg toplih obkladkov vsak dan pojejte mešanico stroka česna, četrt žličke nastrganega ingverja in žlice medu. Česen in ingver delujeta protivnetno, čeprav okus mešanice ni nič kaj prijeten, ima to domače zdravilo močne antibakterijske lastnosti, vnetje pa bo minilo hitreje, kot bi sicer.

Vitamin A

Ječmenček lahko nastane tudi zaradi pomanjkanja vitamina A, zato bodite pozorni, da zaužijete dovolj tega vitamina. Nahaja se v jajčnih rumenjakih, v maslu in v rumeni in oranžni zelenjavi, ki vsebuje veliko beta-karotena. Beta-karoten se v telesu pretvori v vitamin A.

.

NAJNOVEJŠE