Tole je ideja iz turške kuhinje. Predelala sem jo tako, da sem jajčevce in čebulo popekla, sestavila, malo polila s paradižnikovo omako in posula s sirom ter orehi. Postrežemo s kruhom, polento, kus kusom ali krompirjem. Zelo okusno 😉
Potrebujemo:
- 2 jajčevca (melancana)
- 2 paradižnika
- 1 čebula
- 1 velika mocarela
- 1/ skodelice parazižnikove mezge
- 2 pesti orehov
- sol
- olje
- timijan
Jajčevce narežemo in popečemo na olju. Ko so pečeni jih rahlo posolimo. Popečemo na tanko narezano čebulo na dveh žlicah olja, to med pečenjem solimo. Popečete čisto malo, ali do rjavega, kakor komu ljubo. Narežemo, na tanko, dva paradižnika. Paradižnikovo mezgo zmešamo z vodo, malce solimo in dodamo timijan. Pripravimo orehe in narežemo mocarelo.
V pladenj polagamo po plasteh, pečene jajčevce, nato narezan paradižnik, potem popečeno čebulo in zopet pečene melancane. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in posujemo z orehi. Pečemo na 190*c kakih 20 min, potem posujemo z mocarelo in pečemo še kakih 10 min, da se sir razpusti.
Vsako plast lahko posujete s parmezanom, če vam je tako bolj všeč.