Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaJajčevci v zloženki

Jajčevci v zloženki

MORDA VAS ZANIMA

Tole je ideja iz turške kuhinje. Predelala sem jo tako, da sem jajčevce in čebulo popekla,  sestavila, malo polila s paradižnikovo omako in posula s sirom ter orehi. Postrežemo s kruhom, polento, kus kusom ali krompirjem. Zelo okusno 😉

- Oglas -

r1

Potrebujemo:

  • 2 jajčevca (melancana)
  • 2 paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 velika mocarela
  • 1/ skodelice parazižnikove mezge
  • 2 pesti orehov
  • sol
  • olje
  • timijan

Jajčevce narežemo in popečemo na olju. Ko so pečeni jih rahlo posolimo. Popečemo na tanko narezano čebulo na dveh žlicah olja, to med pečenjem solimo. Popečete čisto malo, ali do rjavega, kakor komu ljubo. Narežemo, na tanko, dva paradižnika. Paradižnikovo mezgo zmešamo z vodo, malce solimo in dodamo timijan. Pripravimo orehe in narežemo mocarelo.

V pladenj polagamo po plasteh, pečene jajčevce, nato narezan paradižnik, potem popečeno čebulo in zopet pečene melancane. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in posujemo z orehi. Pečemo na 190*c kakih 20 min, potem posujemo z mocarelo in pečemo še kakih 10 min, da se sir razpusti.

- Oglas -

Vsako plast lahko posujete s parmezanom, če vam je tako bolj všeč.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×