fbpx
Domov Zdravje & prehrana Jajčevci v zloženki

Jajčevci v zloženki

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

Tole je ideja iz turške kuhinje. Predelala sem jo tako, da sem jajčevce in čebulo popekla,  sestavila, malo polila s paradižnikovo omako in posula s sirom ter orehi. Postrežemo s kruhom, polento, kus kusom ali krompirjem. Zelo okusno 😉

r1

Potrebujemo:

  • 2 jajčevca (melancana)
  • 2 paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 velika mocarela
  • 1/ skodelice parazižnikove mezge
  • 2 pesti orehov
  • sol
  • olje
  • timijan

Jajčevce narežemo in popečemo na olju. Ko so pečeni jih rahlo posolimo. Popečemo na tanko narezano čebulo na dveh žlicah olja, to med pečenjem solimo. Popečete čisto malo, ali do rjavega, kakor komu ljubo. Narežemo, na tanko, dva paradižnika. Paradižnikovo mezgo zmešamo z vodo, malce solimo in dodamo timijan. Pripravimo orehe in narežemo mocarelo.

V pladenj polagamo po plasteh, pečene jajčevce, nato narezan paradižnik, potem popečeno čebulo in zopet pečene melancane. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in posujemo z orehi. Pečemo na 190*c kakih 20 min, potem posujemo z mocarelo in pečemo še kakih 10 min, da se sir razpusti.

Vsako plast lahko posujete s parmezanom, če vam je tako bolj všeč.

- Oglas -

Najnovejše

Ali psi zares poznajo na uro?

Skrbniki psov ste se najverjetneje že kdaj vprašali, ali je mogoče, da bi vaš pes zares poznal na uro. Psi lahko namreč naredijo nekaj ob natanko določeni uri dneva.

Slobodanka Poštić: Občutek za voh dviguje kakovost življenja

Slobodanka Poštić, pionirka aromaterapije in naravne parfumeristike na Balkanu, je dokaz, kako pomembno je v življenju uživati v čudovitem svetu vonjev.

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×