5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravje & prehranaJajčevci v zloženki

Jajčevci v zloženki

MORDA VAS ZANIMA

Tole je ideja iz turške kuhinje. Predelala sem jo tako, da sem jajčevce in čebulo popekla,  sestavila, malo polila s paradižnikovo omako in posula s sirom ter orehi. Postrežemo s kruhom, polento, kus kusom ali krompirjem. Zelo okusno 😉

- Oglas -

r1

Potrebujemo:

  • 2 jajčevca (melancana)
  • 2 paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 velika mocarela
  • 1/ skodelice parazižnikove mezge
  • 2 pesti orehov
  • sol
  • olje
  • timijan

Jajčevce narežemo in popečemo na olju. Ko so pečeni jih rahlo posolimo. Popečemo na tanko narezano čebulo na dveh žlicah olja, to med pečenjem solimo. Popečete čisto malo, ali do rjavega, kakor komu ljubo. Narežemo, na tanko, dva paradižnika. Paradižnikovo mezgo zmešamo z vodo, malce solimo in dodamo timijan. Pripravimo orehe in narežemo mocarelo.

V pladenj polagamo po plasteh, pečene jajčevce, nato narezan paradižnik, potem popečeno čebulo in zopet pečene melancane. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in posujemo z orehi. Pečemo na 190*c kakih 20 min, potem posujemo z mocarelo in pečemo še kakih 10 min, da se sir razpusti.

- Oglas -

Vsako plast lahko posujete s parmezanom, če vam je tako bolj všeč.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×