Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljeEko pranje vozil brez vode

Eko pranje vozil brez vode

MORDA VAS ZANIMA

Voda je naravna dobrina, ki je pogoj za življenje na Zemlji. Na našem planetu je sladke vode le nekaj odstotkov, dostopne pa še precej manj. V zadnjih 100 letih se je poraba pitne ali sladke vode povečala za šestkrat. Voda je, za porabnike in distributerje, vsak dan bolj pomembna.
eko pranje avtomobila
Za pranje avtomobila na domačem dvorišču porabimo med 200 in 400 litri vode. Skrbi nas lahko tudi odtekanje vode, ki je kontaminirana z agresivnimi čistili in olji.
Pri čiščenju vozil lahko količino potrošene in odpadne vode praktično izničimo in sicer  tako, da se odločimo za čiščenje  brez vode z okolju prijaznimi čistili.

- Oglas -

Ekološko čiščenje vozil temelji na  tehnologiji, ki izvira iz ZDA in Avstralije kjer se uporablja že več kot desetletje. Ker pri čiščenju ne povzročamo izpustov umazane vode, pomešane z nevarnimi čistili, neposredno v tla in prst  lahko le-to izvajamo kjerkoli, tudi na območjih, kjer pranje vozil z vodo ni dovoljeno in tudi v času suše. Vozilo lahko operemo celo v garaži  kar je posebej priročno v zimskem času.
Čiščenje izvajamo s krpami iz mikrovlaken in s sredstvi, izdelanimi na vodni osnovi, ki so okolju prijazna in ne vsebujejo okolju nevarnih snovi.

Na površino vozila jih nanašamo s pršenjem. Ob stiku s površino nečistoče omehčajo, jih ločijo od površine in obdajo z emulzijo, ki skupaj s krpo iz mikrovlaken zagotavljajo, da površine ob odstranjevanju umazanije ne poškodujemo. Po nanosu čistilo nežno obrišemo s površine z mehko krpo iz mikrovlaken, ki absorbira razmočene  ter z emulzijo obdane nečistoče. Nato s suho krpo odstranimo ostanke čistilnega sredstva in površino hkrati zloščimo. Vozilo tako istočasno očistimo, zloščimo in zaščitimo ter mu zagotovimo visok sijaj, umazanija pa se zardi antistatičnosti in spolzkosti očiščene površine le-te težje oprijema.
eko avtopralnicaPrednosti ekološkega čiščenja vozil, ki se kažejo predvsem v okolju prijaznem in zelenem načinu pranja vozil, so skrb za okolje (ni nevarnih izpustov v tla), prihranek vode, prihranek časa (v enem koraku vozilo očistimo, zloščimo in zaščitimo), priročnost čiščenja vozila kjer koli in kadar koli, enostavna uporaba, visok sijaj in zaščita vozila, čiščenje brez prask, udobje.

Odločitev za ali proti čiščenju vozila brez uporabe vode ni težka saj nudi veliko udobja in priročnosti, ob skrbi za okolje pa prihranimo tudi čas in denar.

Eko avtopralnico najdete na: www.freedom-slo.com

- Oglas -

Oglasno sporočilo, foto: Dreamstime, arhiv avtopralnice

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×