Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeEko pranje vozil brez vode

Eko pranje vozil brez vode

MORDA VAS ZANIMA

Voda je naravna dobrina, ki je pogoj za življenje na Zemlji. Na našem planetu je sladke vode le nekaj odstotkov, dostopne pa še precej manj. V zadnjih 100 letih se je poraba pitne ali sladke vode povečala za šestkrat. Voda je, za porabnike in distributerje, vsak dan bolj pomembna.
eko pranje avtomobila
Za pranje avtomobila na domačem dvorišču porabimo med 200 in 400 litri vode. Skrbi nas lahko tudi odtekanje vode, ki je kontaminirana z agresivnimi čistili in olji.
Pri čiščenju vozil lahko količino potrošene in odpadne vode praktično izničimo in sicer  tako, da se odločimo za čiščenje  brez vode z okolju prijaznimi čistili.

- Oglas -

Ekološko čiščenje vozil temelji na  tehnologiji, ki izvira iz ZDA in Avstralije kjer se uporablja že več kot desetletje. Ker pri čiščenju ne povzročamo izpustov umazane vode, pomešane z nevarnimi čistili, neposredno v tla in prst  lahko le-to izvajamo kjerkoli, tudi na območjih, kjer pranje vozil z vodo ni dovoljeno in tudi v času suše. Vozilo lahko operemo celo v garaži  kar je posebej priročno v zimskem času.
Čiščenje izvajamo s krpami iz mikrovlaken in s sredstvi, izdelanimi na vodni osnovi, ki so okolju prijazna in ne vsebujejo okolju nevarnih snovi.

Na površino vozila jih nanašamo s pršenjem. Ob stiku s površino nečistoče omehčajo, jih ločijo od površine in obdajo z emulzijo, ki skupaj s krpo iz mikrovlaken zagotavljajo, da površine ob odstranjevanju umazanije ne poškodujemo. Po nanosu čistilo nežno obrišemo s površine z mehko krpo iz mikrovlaken, ki absorbira razmočene  ter z emulzijo obdane nečistoče. Nato s suho krpo odstranimo ostanke čistilnega sredstva in površino hkrati zloščimo. Vozilo tako istočasno očistimo, zloščimo in zaščitimo ter mu zagotovimo visok sijaj, umazanija pa se zardi antistatičnosti in spolzkosti očiščene površine le-te težje oprijema.
eko avtopralnicaPrednosti ekološkega čiščenja vozil, ki se kažejo predvsem v okolju prijaznem in zelenem načinu pranja vozil, so skrb za okolje (ni nevarnih izpustov v tla), prihranek vode, prihranek časa (v enem koraku vozilo očistimo, zloščimo in zaščitimo), priročnost čiščenja vozila kjer koli in kadar koli, enostavna uporaba, visok sijaj in zaščita vozila, čiščenje brez prask, udobje.

Odločitev za ali proti čiščenju vozila brez uporabe vode ni težka saj nudi veliko udobja in priročnosti, ob skrbi za okolje pa prihranimo tudi čas in denar.

Eko avtopralnico najdete na: www.freedom-slo.com

- Oglas -

Oglasno sporočilo, foto: Dreamstime, arhiv avtopralnice

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×