0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaEkološke barve za vaš dom in stanovanje

Ekološke barve za vaš dom in stanovanje

MORDA VAS ZANIMA

Kako izbrati čim bolj ekološke barve za naš dom? Barvanje doma je odlična in relativno nizko stroškovna rešitev za popestritev prostorov. Vendar pa se tu pojavi problem z samimi barvami za dom. Le-te so ponavadi škodljive okolju ter vašemu zdravju, zato je težko najti barvo, ki bi bila okolju in zdravju prijazna ter hkrati kvalitetna.

- Oglas -

Škodljive snovi v barvah

Hitro hlapljive organske spojine (VOC) so kemikalije, ki so zelo pogosto eden od sestavin, ki jih najdemo v barvah za dom. Največ teh spojin se sprosti med samim barvanjem prostorov, kjub temu pa te spojine ostanejo v barvi več let in se po malo sproščajo skozi ves čas. Tako lahko povzročajo glavobol, omotico, težave z dihalnimi potmi, lahko povzročijo tudi različne oblike rakavosti, alrgij ter ostale bolezni. Prav tako pa so barve velik onesnaževalec okolja, saj škodujejo ozonu.

Izberite ekološke barve

Zaradi vse večjega povpraševanja po ekoloških barvah ter strožjih pravilih, obstaja danes na trgu veliko barv z manj ali pa nič spojin VOC (te barve vsebujejo 250 ali pa še manj g/l hitro hlapljivih organskih spojin). V preteklosti so takšne barve pomenile različne probleme – sam nanos je bil tanjši, barva se je hitreje odkrušila ali pa ni dobro prekrila površine, kar je ljudi odvrnilo od nakupa. Tehnološki napredek in zahteve potrošnikov, pa so privedle do tega, da so eko barve postale bolj kvalitetne.

- Oglas -

Seveda pa po uporabi barve ne pozabite na pravilno reciklažo le-te, saj s tem ko ste kupili eko barvo, to še ne pomeni, da jo lahko odvržete kamorkoli in da je embalaža in mešanica okolju prijazna.

Preberite tudi: Naravne barve: Uporabimo jih tudi v našem domu

.

NAJNOVEJŠE