Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaNaučimo se reciklirati

Naučimo se reciklirati

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam nekaj koristnih nasvetov o recikliranju vsakodnevnih odpadkov. Kako recikliramo nevarnejše odpadke in zdravila smo že pisali, tokrat pa nekoliko več o vsakodnevnih odpadkih.

- Oglas -

Zato DA, splača se reciklirati in tukaj je nekaj nasvetov, kako in kaj reciklirati:

Zbirajte časopisni papir, vendar pazite, da ga zapakirate v papirnate vrečke, ko ga nesete na zbirališče papirja. Za časopise in revije, ki jih vsakodnevno prebirate, letno pade na miljone dreves. Naučimo se nekaj tudi vrniti naravi, saj drevesa čistijo zrak okoli nas.

Ne raciklirajte mokrih kartonov, saj lahko zamašijo sortirne stroje. Moker karton raje prej posušite doma, saj lahko v nasprotnem primeru uničite še preostali del suhega papirja.

Med reciklažne stvari ne sodijo pokrovčki plastenk, saj niso narejeni iz istih materialov kot preostali del plastenke. Energija, ki se prihrani z racikliranjem ene plastenke, lahko poganja računalnik 25 minut.

- Oglas -

Pločevinke sperite preden jih nesete na zbirališča. Aluminijasta pločevinka je eden izmed najboljših kandidatov za recikliranje, saj lahko aluminij recikliramo znova in znova.

Ne skrbite, če je v steklenici piva ostala limona, ali pa v kozarcu marmelade še kakšen ostanek le-te. Raciklažni stroji bodo vse to oprali. Vendar pa je vseeno priporočljivo, da splaknete steklene kozarce preden jih nesete na zbirališče odpadkov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×