- Oglas -
Kaj je lepšega, ko iz pečice zadiši po domačem kruhu? Tokrat pripravljamo domači polnozrnat kruh.
SESTAVINE (cca. 12 kosov)
- 350 g polnozrnate moke
- 100 g ržene moke
- 50 g črne moke
- 2 žlički soli
- 15 g kumine
- 20 g mletega maka
- 100 g sončničnih semen
- 50 g sezamovih semen
- 10 g suhega kvasa
- maščoba za model
PRIPRAVA
- Zmešajte različne vrste moke ter dodajte sol, kumino, semena (del prihranite za posip) in kvas. Prilijte približno 300 mililitrov vode in dobro premešajte. Zamesite testo. Po potrebi dodajte še malo vode.
- Namastite model, v katerega nato prestavite testo. Prekrijte ga s čisto kuhinjsko krpo in postavite na toplo mesto, da testo vzhaja. Medtem segrejte pečico na 200 °C in obložite pekač s papirjem za peko.
- Iz testa oblikujte štruco in jo položite na papir za peko. Posujte s preostankom semen in pustite vzhajati še 30 minut.
- Pecite približno 45 minut, da postane skorjica zlato rjave barve. Nato kruh vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.
- oglas -