- Oglas -
Poznate občutek, ko po kuhinji zadiši po domačem kruhu? Če pa je to pirin kruh s semeni, ki je še bolj zdrav, še toliko bolje.
SESTAVINE (1 hlebec)
- 500 g pirime moke (ponozrnate)
- 1 vrečka suhega kvasa
- 5 dcl mlačne vode
- 1/2 čajne žličke sladkorja
- 1 čajna žlička soli
- pest mešanih semen
- 2 jedilni žlici olivnega olja
PRIPRAVA
- Moki primešamo suhi kvas in sladkor, dodamo semena, sol, vodo in olje ter vse skupaj temeljito premešamo. Masa je precej redka, zato testo »gnetemo« s kuhalnico.
- Ko testo postane gladko in se začnejo delati večji zračni mehurčki, ga damo na toplo vzhajat za eno uro. Testo prelijemo v model in ga pečemo pri 180–200 stopinjah Celzija približno 50 minut.
- oglas -