ReceptiPrigrizkiDomači pirin kruh s semeni

Domači pirin kruh s semeni

MORDA VAS ZANIMA

Poznate občutek, ko po kuhinji zadiši po domačem kruhu? Če pa je to pirin kruh s semeni, ki je še bolj zdrav, še toliko bolje.

- Oglas -

SESTAVINE (1 hlebec)

  • 500 g pirime moke (ponozrnate)
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 5 dcl mlačne vode
  • 1/2 čajne žličke sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • pest mešanih semen
  • 2 jedilni žlici olivnega olja

PRIPRAVA

  1. Moki primešamo suhi kvas in sladkor, dodamo semena, sol, vodo in olje ter vse skupaj temeljito premešamo. Masa je precej redka, zato testo »gnetemo« s kuhalnico.
  2. Ko testo postane gladko in se začnejo delati večji zračni mehurčki, ga damo na toplo vzhajat za eno uro. Testo prelijemo v model in ga pečemo pri 180–200 stopinjah Celzija približno 50 minut.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×