DomovZdravi ReceptiDomača slivova marmelada

Domača slivova marmelada

- Oglas -

Slivova marmelada je klasičen domač shranek z bogatim, polnim okusom zrelih sliv in aromatično noto ruma. Odlična za mazanje na kruh ali kot polnilo za pecivo.

Sestavine (za približno 12 kozarcev po 200 g):

  • 2000 g sliv
  • 200 ml vode
  • 600–800 g sladkorja
  • 2 žlici ruma

Priprava:

  1. Očiščene, razkoščičene in prezrele slive nasekljamo in jih damo v pekač skupaj z vodo. Začnemo jih segrevati — pazimo, saj slive med kuhanjem močno brbotajo! Kuhamo toliko časa, da voda iz sliv skoraj povsem izhlapi, približno 45 minut.
  2. Nato dodamo sladkor in mešamo, dokler se popolnoma ne raztopi in masa postaja gosta. Nato dodamo še rum.
  3. Vročo marmelado napolnimo v manjše, ogrete kozarce, jih zapremo in obrnemo na glavo na pripravljeno kuhinjsko krpo.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI