- Oglas -
Če ste ljubitelj toplih, hranljivih juh, bo gobova juha z bučkami prava izbira za vas. Kremasta tekstura in bogat okus gob v kombinaciji s svežimi bučkami ustvarjata jed, ki vas bo pogrela in nasitila. Ta juha je odlična za kosilo ali lahko večerjo, hkrati pa je enostavna za pripravo in polna zdravih sestavin.
Sestavine (4 porcije)
- 2 stroka česna
- 300 g gob
- 2 velika krompirja
- 6 žlic olivnega olja
- 1000 ml juhe
- 2 vejici timijana
- 1 majhna bučka
- Sol
- mleti črni poper
Priprava:
- Česen olupimo, gobe očistimo. Vse narežemo na rezine. Krompir olupimo in narežemo na majhne koščke.
- V loncu segrejemo polovico olja in v njem prepražimo gobe. Dodamo česen. Prilijemo juho in kuhamo, da zavre.
- V lonec dodamo timijan in krompir. Juho kuhamo na majhnem ognju, dokler se krompir ne zmehča.
- Bučke operemo, jih narežemo na tanke rezine in jih popražimo na olju. Dodamo jih v juho. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom, segrejemo in odstavimo.
- oglas -