Domača pomoč pri težavah s prhljajem

  Šamponi proti prhljaju mnogokrat ne delujejo, poleg tega pa kozmetika s trgovskih polic velikokrat vsebuje tudi snovi, ki lahko škodijo vašemu zdravju.

  Preverite, kako se lahko s prhljajem borite z domačimi pripravki.

  Kokosovo olje

  Proti prhljaju lahko učinkovito deluje kokosovo olje. Lase operite in posušite kot običajno, a pri tem ne uporabite balzama. Stopite in pogrejte kokosovo olje na sobno temperaturo, pri tem bodite res pozorni, da olje ni prevroče. Stopljeno olje nežno masirajte v lasišče. Glavo zavijte v brisačo in pustite, da olje deluje približno pol ure. Po tem temeljito operite lase. Postopek ponavljajte enkrat tedensko.

  Kokosovo olje in grško seno

  Grško seno deluje proti glivično in ima antibakterijske lastnosti, bogato pa je z aminokislinami in beljakovinami, kar pripomore h krepitvi las. Preprosto zdrobite žlico grškega sena in ga dodajte v 5 žlic stopljenega kokosovega olja. Ko je mešanica na sobni temperaturi, jo nežno vmešajte v lasišče, zavijte lase v brisačo, pustite, da učinkuje približno uro, izperite in posušite lase.

  Rožmarin in čajevec

  Eterično olje rožmarina ima proti glivične lastnosti. Nekaj kapljic eteričnega olja lahko dodate svojemu običajnemu šamponu in lase operete kot običajno. Podobno deluje tudi eterično olje čajevca, ki ga lahko prav tako v zmerni količini (nekaj kapljic) dodate svojemu šamponu.

  Dišeča mešanica

  tri kapljice eteričnih olj čajevca, evkalipta, poprove mete ali bergamotke zmešajte z dvema žlicama jojobinega nosilnega olja. Mešanico nanesite na lasišče, pustite, da deluje približno deset minut in nato temeljito izperite lase s šamponom.

   

  Jabolčni kis

  Jabolčni kis uravnava Ph kože. Zmešajte četrtino skodelice jabolčnega kisa z vodo, zmešajte v pršilki in popršite po lasišču, pri tem se izognite obrazu in očem. Lase ovijte v brisačo in pustite, da deluje približno petnajst minut, nato pa operite  lase kot običajno. To ponavljate dvakrat na teden.

  PREBERITE TUDI:  Kokosovo mleko za čudovite lase, kožo in zdravje

  Olivno olje

  Prhljaja se lahko znebite tudi s pomočjo olivnega olja. Olivno olje krepi lase in pospešuje njihovo rast in hkrati pomirja razdraženo lasišče.  Žličko olivnega olja segrejte na sobno temperaturo, porazdelite po lasišču in pustite delovati pol ure. Lase dobro operite z vašim običajnim šamponom.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte