RubrikeZanimivostiDogodek posvečen lastnikom in ljubiteljem gradov

Dogodek posvečen lastnikom in ljubiteljem gradov

MORDA VAS ZANIMA

V romantičnem grajskem okolju gradu Fala se je v soboto 14. 1. 2012 odvil prestižen sprejem, posvečen lastnikom in ljubiteljem gradov. Med izbranimi gosti se je zabavala tudi pisateljica Erika Erikson, ki je dogodek začinila s prebiranjem ‘vročih’ odlomkov iz knjige Izgubljena v ljubezni, izdane pri založbi Anu Elara.

- Oglas -

Da je bil dogodek prava paša za oči tokrat ni poskrbela le očarljivo opremljena notranjost gradu, pač pa tudi oblačilna zapoved, ki je velevala naj si gostje nadenejo oblačila po stari grajski modi. V sobanah gradu Fala sta tako po več sto letih  znova  šuštela svila in saten damskih toalet, katerih lesket je izvrstno dopolnjeval mehak žamet, ki so si ga za to priložnost večinoma nadeli gospodje. Gostitelj, lastnik gradu Fala Milan Slavič je v vlogi grofa poskrbel, da se je ekstravagantna zabava odvijala kar se da v skladu z nekdanjimi šegami in navadami.

Pisateljica Erika Erikson in grof Milan Slavič
Pisateljica Erika Erikson in grof Milan Slavič

Po ogledu grajskih soban, grajske kuhinje in ječe, je zbrane povabil za mizo v prostorno jedilnico, kjer so doživeli pravo grajsko gostijo. Po starih receptih narejene jedi, ki sta jih v originalni stari grajski krušni peči mojstrsko pripravila grajska kuharja so se kar topile v ustih, slastni okusi pa so se odlično ujemali z vinom iz grajskih kleti, ki so ga gostje pili iz elegantnih srebrnih kupic. Razvajanje čutov se je nadaljevalo z veličastnim kitarskim koncertom renesančne in baročne glasbe izpod prstov priznanega kitarista ter recitacijami nekaterih znanih odlomkov velike slovenske literature. Piko na i je dogajanju dalo branje romantičnih odlomkov iz knjige Izgubljena v ljubezni, ki je goste tako navdušilo, da so ga želeli poslušati tudi, ko se je dogajanje  preselilo iz jedilnice v salon.  Ljubezenska pravljica, ki jo je ob soju sveč pred ogromnim gorečim kaminom v družbi grofa občuteno  prebirala avtorica knjige Erika Erikson je bila izvrsten zaključek popolnega grajskega dne, kakršnih bi si, tako se je šušljalo med gosti, na gradu Fala v letu 2012 želeli še več.

Foto: Luka Rebol

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×