Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
ŽivaliDelfin dobil svoj iPad

Delfin dobil svoj iPad

MORDA VAS ZANIMA

Delfin z imenom Merlin in njegov trener uporabljata iPad za boljše sporazumevanje med seboj.

- Oglas -

Če bo ta komunikacija uspešna, pa bo ta Applova naprava morda prva, ki bo podrla nekatere pregrade med sporazumevanjem med delfini in človekom.

Verjetno se je res že kar nekaj živali igralo z njimi, odkar je Apple izdal te svoje napravice, vendar pa je Merlin prva žival, ki uporablja to napravo kot napravo za učenje.

Inovativen program je plod raziskovalca Jakea Kassewitza, ki deluje v sklopu organizacije Speak Dolphin. Jake Kassewitz tako pojasni, da je uporaba iPada del njihovih raziskovanj, ki bi lahko prinesle odgovor, kako ustvariti napravo z zaslonom na dotik, katero bi delfini lahko aktivirali z nosom.

Meni, da ko bodo enkrat delfini ugotovili, kako naprava deluje, bodo lahko le-tem ponudili zaslon z naborom simbolov, ki predstavljako objekte, dejanja ter celo čustva.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×