ŽivaliDelfin dobil svoj iPad

Delfin dobil svoj iPad

MORDA VAS ZANIMA

Delfin z imenom Merlin in njegov trener uporabljata iPad za boljše sporazumevanje med seboj.

- Oglas -

Če bo ta komunikacija uspešna, pa bo ta Applova naprava morda prva, ki bo podrla nekatere pregrade med sporazumevanjem med delfini in človekom.

Verjetno se je res že kar nekaj živali igralo z njimi, odkar je Apple izdal te svoje napravice, vendar pa je Merlin prva žival, ki uporablja to napravo kot napravo za učenje.

Inovativen program je plod raziskovalca Jakea Kassewitza, ki deluje v sklopu organizacije Speak Dolphin. Jake Kassewitz tako pojasni, da je uporaba iPada del njihovih raziskovanj, ki bi lahko prinesle odgovor, kako ustvariti napravo z zaslonom na dotik, katero bi delfini lahko aktivirali z nosom.

Meni, da ko bodo enkrat delfini ugotovili, kako naprava deluje, bodo lahko le-tem ponudili zaslon z naborom simbolov, ki predstavljako objekte, dejanja ter celo čustva.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×