Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehranaDekadentna veganska čokoladno-mandljeva simfonija

Dekadentna veganska čokoladno-mandljeva simfonija

MORDA VAS ZANIMA

Ta sladica ni le neverjetno okusna, ampak je hkrati tudi dobra za vaše zdravje. Kaj boljšega bi si lahko sploh še želeli. Njena priprava je zelo preprosta, saj vam bo vzela le pičlih pet minut.

- Oglas -

Čokoladna sladica

Sestavine

  • 1 skodelica kokosovega olja
  • 1 skodelica mandljevega masla
  • 2 skodelici presnega kakava v prahu
  • 1 skodelica izkoščičenih datljev
  • 1 do 2 ščepca soli

 Priprava

  • Datlje v vroči vodi namakajte približno 20 minut, da se zmehčajo.
  • Kokosovo olje zmehčajte na šibkem ognju.
  • Vse sestavine, razen mandljevega masla, stresite v blender in pustite mešati toliko časa, dokler se vse sestavine med sabo dobro ne premešajo.
  • Dodajte še mandljevo maslo.
  • Maso enakomerno razporedite v pravokotno posodo ter za dobro uro postavite v hladilnik.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×