Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.
Zdravje & prehranaDa boste kar prekipevali od življenjske energije

Da boste kar prekipevali od življenjske energije

MORDA VAS ZANIMA

Zagotovo obstaja zelo malo ljudi, ki ves čas dobesedno prekipevajo od energije. Tiste prave življenjske energije, zaradi katere se ves čas počutite kot prerojeni in imate veliko kreativnih idej. Se vam zdi to kot znanstvena fantastika? Ali morda zelo oddaljen sen? Tudi če vam sicer ne primanjkuje energije, se je vredno vprašati, kako pridete do nje. Ali popijete veliko pravih čajev, kave, alkohola in energijskih pijač? Ali energijo iščete v sladkorju, predelani hrani in čokoladi?

- Oglas -

Če je temu tako, vam predlagamo, da za en teden izločite vse stimulanse in opazujete svoje počutje. Lahko se boste počutili bolje ali po vse skupaj za vaše telo ogromen šok, vi pa boste brez energije in boste po svetu hodili kot ožeta cunja. Do veliko energije lahko pridete na čisto naraven način. S pomočjo naslednjih nasvetov boste poskrbeli, da boste kar prekipevali od zdravja in življenjske energije.

Življenska energija

Skrbite za to, da bo vaše telo ves čas ustrezno hidrirano – z vodo. Brez ustrezne hidratacije vaše telo ne more delovati optimalno, posledično pa tudi vi ne morete imeti dovolj življenjske energije. Voda je primarna gonila sila za proizvodnjo energije znotraj celic, zato že minimalno pomanjkanje vode pomeni velik padec energije.

Vsak dan si privoščite sveže stisnjen zelenjavni sok. Včasih imamo občutek, kot da se malo ponavljamo, vendar ne moremo dovolj poudariti pomena zelenih sokov. Sveže stisnjen zelenjavni sok hitro in globinsko hidrira, hrani in alkalizira vaše celice. Z rednim uživanjem sokov bo vaše telo lahkotno, vitalno in bo kar prekipevalo od energije!

- Oglas -

Uporabljate zelišča, ki delujejo tonično in poživljajoče. Z izborom pravih rastlin lahko ravno tako poskrbimo za to, da imamo veliko energije. Ginseng je zagotovo rastlina, ki nas na popolnoma naraven način oskrbi z veliko energije. Ginseng skrbi tako za telesno kot mentalno energijo, v pomoč pa nam bo tudi pri boljšem in bolj učinkovitem soočanju s stresom. Naj dodamo še, da ginseng ugodno vpliva tudi na metabolizem, skrbi pa tudi za krepak imunski sistem.

Iz svoje prehrane in življenja odstranite vse umetne stimulanse, za katere se sicer zdi, da vam dajejo energijo, a vam jo v resnici črpajo. V svoji prehrani počasi zmanjšajte količino čokolade, kave, pravih čajev, predelanih sladkorjev in drugih stimulansov. Svojo prehrano pa obogatite s sveže stisnjenimi sokovi, pijte veliko vode, privoščite pa si tudi zelišča, ki na naraven način poživljajo vaše telo. Vaša energija bo postala vedno močnejša in bolj konstantna – brez nepotrebnih nihanj.

Nadihajte se svežega zraka. Ko ste zunaj na svežem zraku, resnično dihajte s polnimi pljuči. Vsak dan si vzemite pet minut in se nadihajte čistega svežega zraka.

Poskrbite za redno gibanje. Redno gibanje bo močno povečalo raven energije v vašem telesu. Občutki brezvoljnosti in nenehne utrujenosti bodo začeli počasi plahneti, vaše telo pa bodo preplavili endorfini, zato boste kar zacveteli. Ni treba, da za telesno dejavnost porabite ure časa – privoščite si hitro hojo ali naredite nekaj jogijskih asan in vaše telo bo na to odgovorilo z novo pozitivno energijo.

Bodite prisotni tukaj in zdaj. Če se preveč obremenjujete s preteklostjo in vas že zdaj skrbi, kaj bo prinesla prihodnost, ob tem pa pozabljate na ta trenutek, potem ste venomer pod stresom. In prav kronični stres je tisti, ki močno načenja naše zaloge energije. Pomembno je, da se ves čas opozarjate na to, da se bolj zavedate sedanjosti in tega, kar se okrog vas dogaja ta trenutek. Na ta način se bosta zmanjšala stres in izčrpanost, povečala pa se bo vaša osredotočenost in posledično obnovila tudi vaša življenjska energija.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×