0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeArhiv OglasovČudežna Maca: Naravni afrodiziak, ki krepi celo telo

Čudežna Maca: Naravni afrodiziak, ki krepi celo telo

MORDA VAS ZANIMA

Ali ste že slišali za neverjetno zdržljivo Maco? Gre za rastlino, ki preživi v ekstremnih naravnih pogojih in njeno uživanje lahko okrepi tudi človeško telo. Blagodejno deluje na plodnost, menopavzo, imunski sistem in ima tudi regeneracijske učinke na kožo. Iz kje torej Maca prihaja in zakaj je tako priljubljena v obliki prehranskih dopolnil?

- Oglas -

Rastlina, ki zdrži v ekstremno zahtevnih pogojih

Maca je zdravilna rastlina, ki je poznana pod latinskim imenom Lepidium meyenii. Prvotno izvira iz Andov v Peruju, kjer raste na nadmorski višini med 2800 in 5000 metri ter je izpostavljena velikim temperaturnim razlikam, močni UV radiaciji, vetru ter pomanjkanju kisika.

Uvršča se jo v družino križnic (Brassicaceae). Njena uporabna dela sta hipokotil in gomolj, ki že tisočletja predstavlja vir koncentriranih hranil. Po izgledu je Maca podobna repi in kolerabi, saj iz sredine gomolja poganjajo rozetasti ter nagubani listi. V širino lahko doseže obseg 20 cm in v višino med 10 in 20 cm. Njena teža lahko variira med 1 in 5 kg. Barve gomoljev so lahko raznolike – najpogostejše so rumene, rdeče in črne.

Hranilna vrednost Mace

Maca je pomembna z vidika hranilne vrednosti, ker vsebuje esencialne aminokisline, vlaknine, minerale, vitamine, omega 3, 6 in 9 maščobne kisline. Prav tako nudi tudi številne pozitivne učinke na telo, saj vsebuje bioaktivne komponente, kot so glukozinolati, makamidi, makaeni, tiohidantoini in alkaloidi.

- Oglas -

Blagodejni učinki na človeško telo

Glukozinolati in izoticianati v Maci povečujejo plodnost ter dvigujejo libido pri moških in ženskah. Sitosterol in stigmasterol vplivata na zniževanje holesterola. Od prisotnih mineralov je med najbolj izstopajočimi kalcij, ki krepi kosti, zobe ter podpira krvožilni sistem. Aminokisline (enilalanin, tirozin in histidin) so ključni gradniki nevrotransmiterjev ter so odgovorni za prenašanje signalov v živčnem sistemu. Vsebovane vlaknine v Maci urejajo prebavo oziroma spodbujajo pravilno gibanje črevesja.

Z dermatološkega vidika uživanje Mace pomaga blažiti poškodbe na koži, ki so posledica UV radiacije ter hkrati pospešuje celjenje kože. Maca ima antioksidativni učinek, kar pomeni, da lovi proste radikale in ščiti celice pred oksidativnim stresom. Deluje tudi kot adaptogen, kar pomeni da spodbuja prilagajanje telesa na stres, ne glede na to ali je stresor fizični, kemični ali biološki.

Sicer Maca krepi še imunski sistem ter povečuje odpornost telesa na patogene mikrobe. Pomaga uravnavati menstrualni cikel, simptome PMS in blažiti menopavzo. Upočasnjuje staranje, pozitivno deluje na nivo energije, vitalnost, vzdržljivost ter razpoloženje.

Naročnik oglasa: Extenlab d.o.o.

NAJNOVEJŠE