0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaČesen vam pomaga do močnejših nohtov

Česen vam pomaga do močnejših nohtov

MORDA VAS ZANIMA

Za marsikoga je prav urejenost nohtov odraz siceršnje urejenosti človeka. Če so vaši nohti krhki in lomljivi, tako težko naredite dober prvi vtis. Vendar pa lahko na srečo nohte zelo uspešno okrepite s pomočjo sestavine, ki jo imate najverjetneje v svoji kuhinji. Govorimo o česnu, ki je znan po številnih pozitivnih vplivih na zdravje, navsezadnje gre za enega najmočnejših naravnih antibiotikov, obenem pa je česen zelo uporaben tudi kot naravni lepotni »pripomoček«. Čeprav bodo imeli vaši nohti po uporabi teh pripravkov nekaj časa malce neprijeten vonj, se vsekakor splača potrpeti, saj bodo na koncu precej močnejši in lepši.

- Oglas -

Česen

Česnova voda

Zelo preprosta možnost, kako uporabiti česen za krepitev nohtov, je, da najprej pripravite česnovo vodo. Potrebujete 2 stroka česna, ki ju najprej olupite in nasekljajte na drobne koščke. Nasekljan česen nato stresite v malce vode (toliko, da boste vanjo lahko potopili nohte) in počakajte približno 20 minut. Vodo nato precedite (roke bodo imele tako na koncu manj intenziven vonj po česnu) in v tekočino pomočite nohte za vsaj 15 minut.

Česen v laku za nohte

Ideja se morda zdi na prvi pogled precej nenavadna, vendar je to še ena izmed zelo učinkovitih metod, kako uporabiti česen za krepitev nohtov. Za začetek boste potrebovali prozoren lak za nohte oziroma utrjevalec, ki mu dodajte malce pretlačenega česna.  Dobro premešajte in nanesite lak. Najbolje je, da to naredite med koncem tedna oziroma takrat, ko bo lahko lak, zmešan z česnom, ostal na nohtih čim dlje.

- Oglas -

Olivno olje in česen

Za še boljše rezultate vam priporočamo kombiniranje česna z olivnim oljem. Tudi olivno olje je namreč znano po tem, da poskrbi za močnejše, bolj zdrave nohte, obenem pa bo olje uspešno zmehčalo obnohtno kožico. Vzemite strok česna, ki ga olupite in strite na majhne koščke. Prelijte z olivnim oljem, premešajte in uporabite mešanico za masažo nohtov. Na koncu počakajte še približno 15 minut, preden si umijete roke. Priporočamo, da postopek izvedete vsaj enkrat ali dvakrat tedensko.

.

NAJNOVEJŠE