0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaGlivice na lasišču – kako se jih znebiti?

Glivice na lasišču – kako se jih znebiti?

MORDA VAS ZANIMA

Zdravo lasišče je osnova, če želite imeti zdrave in močne lase. Ena izmed težav, ki lahko prizadenejo vaše lasišče, je tudi glivična okužba. Do pretirane razmnožitve glivic na lasišču lahko pride zaradi pogoste vlage, včasih pa se glivice pojavijo tudi takrat, ko je lasišče poškodovano ali ko ne skrbimo dovolj za ustrezno higieno. V nadaljevanju boste našli nekaj nasvetov, kako preprečiti glivične okužbe lasišča, hkrati pa napotke, kako ukrepati, kadar je do okužbe že prišlo.

- Oglas -

Nega lasišča

Kako se izogniti glivičnim okužbam lasišča?

Glivična okužba lasišča je nalezljiva, zato se odsvetuje souporaba pripomočkov za nego las. Imejte svoj glavnik, brisačo za sušenje ipd. Vse pripomočke za lase redno čistite. Prav tako ni dobro, da spite na vzglavniku, ki ga je že uporabljal nekdo drug, ne da bi pred tem zamenjali prevleko. Glivice se zelo uspešno razmnožujejo tudi v vlažnem okolju. Tako je pametno, da las po umivanju ne pokrivate s kapami ipd., ampak morate pustiti, da se čim prej posušijo. Kaj pa lahko storite, če se glivice pojavijo kljub pazljivosti? Na voljo imate kar precej naravnih metod za odpravo glivic na lasišču …

Morda vas zanima tudi: Glivične okužbe nohtov: Z naravnimi sredstvi nad glivice

- Oglas -

Česen, rožmarin in limonin sok

Česen velja za eno najboljših protiglivičnih živil, obenem pa je seveda tudi izjemno močan naravni antibiotik. Po uporabi česna sicer vonj vaših las ne bo najbolj prijeten, vendar se splača malce potrpeti, če se želite znebiti glivic. Zmešajte približno 125 mililitrov limoninega soka, malce svežega rožmarina in 5 strokov olupljenega česna. Mešanico zavrite, nato pa kuhajte še približno 10 minut pri nizki temperaturi. Precedite in nanesite na lasišče, ko se shladi na primerno temperaturo. Počakajte približno pol ure, preden operete lase. Ponavljajte toliko časa, dokler se ne rešite glivic.

Jabolčni kis

Pri odpravi glivic je zelo učinkovit tudi jabolčni kis, ki je tudi nasploh zelo uporaben pri naravni negi las. Če se spopadate z glivično okužbo lasišča, zmešajte približno 60 mililitrov jabolčnega kisa (najbolje nefiltriranega in iz ekološko pridelanih jabolk) ter 250 mililitrov vode. Mešanico prelijte po lasišču in počakajte 10 minut, preden se lotite umivanja las.

Gel aloe vere

Glivično okužbo lasišča običajno spremlja tudi zelo neprijetna srbečica. Za pomiritev kože vam priporočamo uporabo gela aloe vere, ki je zelo učinkovit tudi pri preprečevanju nadaljnjega širjenja okužbe. Zadostuje že manjša količina gela. Najbolje bo, da ga iztisnete neposredno iz listov rastline. Z gelom aloe vere nato nežno zmasirajte lasišče. Pustite učinkovati še 10 minut, preden ga izperete. Postopek ponavljajte po potrebi.

.

NAJNOVEJŠE