Čemaževi ajdovi štruklji

    Ker je trenutno čas za nabiranje čemaža, smo izbrskali še en zanimiv recept iz te odlične in zdrave rastline.

    Nekaj receptov za čemaž smo vam že predstavili, tokrat pa je na vrsti recept za ajdove štruklje s čemažem. Se vam zdi nenavadno? Zagotavljamo vam, da če imate radi čemaž, gre njegov okus odlično skupaj tudi z ajdovimi štruklji, ki jih lahko uporabimo kot prilogo ali pa kot samostojno jed.
    Ajdovi štruklji s čemažem

    Za pripravo potrebujemo:
    100 g ajdove moke,
    120 g bele moke,
    1 jajce

    Nadev:
    100 g čemaževih listov,
    300 g skute,
    2 žlici kisle smetane,
    1 jajce, krušne drobtine

    Nadev iz cemaža pripravimo tako, da cemaževe liste sesekljamo, dodamo skuto, kislo smetano, jajce in krušne drobtine. Vse skupaj mešamo, da dobimo maso, ki jo lahko razmažemo.

    Ajdovo moko najprej poparimo s toliko vrele vode, da dobimo gosto testo. Ko se ajdovo testo ohladi, mu dodamo belo moko in jajce. Zamesimo testo, ga razvaljamo, in nato namažemo s čemaževim nadevom, nato pa vse skupaj zvijemo v štruklje. Zavijemo jih v papir za peko, ki smo ga prej zmočili, in konce zavežemo. Kuhamo v osoljenem kropu 20 minut. Kuhane štruklje vzamemo iz vode in malo pocakamo, nato pa razvijemo in razrežemo.

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Čemaževi ajdovi štruklji
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte