[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČemaževi ajdovi štruklji

Čemaževi ajdovi štruklji

MORDA VAS ZANIMA

Ker je trenutno čas za nabiranje čemaža, smo izbrskali še en zanimiv recept iz te odlične in zdrave rastline.

- Oglas -

Nekaj receptov za čemaž smo vam že predstavili, tokrat pa je na vrsti recept za ajdove štruklje s čemažem. Se vam zdi nenavadno? Zagotavljamo vam, da če imate radi čemaž, gre njegov okus odlično skupaj tudi z ajdovimi štruklji, ki jih lahko uporabimo kot prilogo ali pa kot samostojno jed.
Ajdovi štruklji s čemažem

Za pripravo potrebujemo:
100 g ajdove moke,
120 g bele moke,
1 jajce

Nadev:
100 g čemaževih listov,
300 g skute,
2 žlici kisle smetane,
1 jajce, krušne drobtine

Nadev iz cemaža pripravimo tako, da cemaževe liste sesekljamo, dodamo skuto, kislo smetano, jajce in krušne drobtine. Vse skupaj mešamo, da dobimo maso, ki jo lahko razmažemo.

- Oglas -

Ajdovo moko najprej poparimo s toliko vrele vode, da dobimo gosto testo. Ko se ajdovo testo ohladi, mu dodamo belo moko in jajce. Zamesimo testo, ga razvaljamo, in nato namažemo s čemaževim nadevom, nato pa vse skupaj zvijemo v štruklje. Zavijemo jih v papir za peko, ki smo ga prej zmočili, in konce zavežemo. Kuhamo v osoljenem kropu 20 minut. Kuhane štruklje vzamemo iz vode in malo pocakamo, nato pa razvijemo in razrežemo.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×