Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Lepota & kozmetikaCelulit – večna nadloga, v boju s katero pa niste nemočni!

Celulit – večna nadloga, v boju s katero pa niste nemočni!

MORDA VAS ZANIMA

Približuje se čas poletnih dopustov, ki se ga večina zelo veseli. Vendar pa so s tem obdobjem povezane tudi določene skrbi. Predvsem ženske so pogosto nesamozavestne ob misli, da bo celulit, ki ga večino leta skrivate pod oblekami, zdaj na ogled vsem. Celulit sam po sebi načeloma ni nevaren, vendar pa za številne predstavlja veliko estetsko težavo. V prvi vrsti morate vedeti, da je celulit povsem naraven pojav, s katerim se spopadajo mnogi, zato ta težava ne bi smela pretirano vplivati na vašo samozavest. Obenem pa je dobra novica tudi ta, da lahko, če si tega želite, z določenimi ukrepi in pripravki precej omilite izrazitost celulita …

- Oglas -

Celulit

Zakaj nastaja celulit?

Na nastajanje celulita vpliva več različnih dejavnikov. Pri nekaterih ljudeh je celulit skorajda zapisan v njihovih genih, na kar seveda nimamo neposrednega vpliva. Obstaja pa tudi veliko drugih dejavnikov, na katere lahko vplivate, s čimer zmanjšate tveganje za nastajanje celulita oziroma zmanjšate izrazitost te težave. Eden osnovnih ukrepov je ta, da skrbite za redno telesno aktivnost. Telovadba namreč pomaga pri pospeševanju prekrvavitve in metabolizma maščobnih celic, zato je zelo koristna za preprečevanje/odpravljanje celulita.

K nastajanju celulita močno prispeva tudi nezdrava prehrana, stanje pa pogosto poslabšuje tudi zelo stresno življenje. Omeniti je treba tudi prekomerno uživanje alkohola in kajenje, saj to vpliva na upočasnitev prekrvavitve in na nezadostno izločanje strupenih snovi iz telesa. Nezanemarljiv vpliv na celulit pa imajo tudi oblačila in obutev. Priporočamo, da se izogibate pretesnim oblačilom in čevljem z zelo visokimi petami. Prav tako ni dobro, da predolgo stojite. Še eden izmed vplivov na nastajanje celulita pa so določene hormonske spremembe, predvsem povišane količine estrogena v telesu.

Avokado, ovseni kosmiči in olivno olje

Obstaja precej naravnih možnosti za boj s celulitom. Ena najboljših je zelo preprost piling na osnovi ovsenih kosmičev, obogaten s koristnimi maščobami iz avokada in olivnega olja, ki poskrbijo za vlaženje kože. Pretlačite avokado ter mu dodajte 2 žlici ovsenih kosmičev in enako količino olivnega olja. Dobro premešajte in nanesite na problematične predele. Kožo nežno zmasirajte, nato pa pustite mešanico učinkovati še 20 minut. Za čim boljše rezultate ponavljajte vsaj trikrat tedensko.

Piling iz kave in sladkorja

- Oglas -

Verjetno najboljša naravna izbira za odpravo oziroma zmanjševanje izrazitosti celulita je kava. Seveda s tem ni mišljeno pitje kave. V tem primeru jo boste uporabili za pripravo pilinga, ki bo še učinkovitejši, če mu dodate malce sladkorja. Zmešajte torej 100 gramov kave in 2 žlici sladkorja. Dodajte še malo olja po izbiri, da dobite primerno gostoto pilinga. Pred vsakim tuširanjem mesta, kjer se pojavlja celulit, nežno zmasirajte s to mešanico. Že kmalu boste opazili pozitivne spremembe.

Preberite tudi: Kako se znebiti celulita z domačimi pripravki

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×