Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeČebelarji so se sestali z novim ministrom za kmetijstvo in okolje

Čebelarji so se sestali z novim ministrom za kmetijstvo in okolje

MORDA VAS ZANIMA

Predstavniki Čebelarske zveze Slovenije: predsednik, podpredsednik, tajnik in predstavnik Javno svetovalne službe v čebelarstvu so se včeraj (21. 2. 2012) sestali z Ministrom za kmetijstvo in okolje g. Francem Bogovičem, ki so mu predstavili aktualne težave in izzive s področja čebelarstva. Glavna tema srečanja je bilo zdravstveno varstvo čebel in sicer Operativni program zatiranja varoze za leto 2012. Ob tem so ministru predstavniki Čebelarske zveze Slovenije jasno predstavili stališče Upravnega odbora Čebelarske zveze Slovenije.

- Oglas -

Čebelarska zveza Slovenije na sestankuSklep štev. 295/a: Upravni odbor Čebelarske zveze Slovenije glede priprave, izvajanja in odgovornosti za učinkovitost operativnega programa zatiranja varoj za leto 2012 sprejema naslednje stališče Čebelarske zveze Slovenije:

ČZS vseskozi aktivno sodeluje in podpira program enotnega zatiranja varoj, zato bomo enotnemu programu zatiranja varoje tudi v bodoče namenjali največjo pozornost.

ČZS se popolnoma distancira od priprav vsebine programa zatiranja varoze za 2012, saj zaupa NVI in njegovim službam kot strokovni in pristojni instituciji za pripravo vsebine programa zatiranja varoze za 2012. ČZS bo podprla in pomagala izvajati predlagan program s strani NVI. Od pristojnih služb pa pričakuje, da pripravijo tak program, da bo zagotavljal preživetje čebel in varne čebelje pridelke. Predvsem ČZS pričakuje od pripravljavcev programa čim bolj jasna tehnološka navodila za uporabo v AŽ panjih (tudi 5 s in 7 s) in v vseh ostalih panjskih sistemih, ki se uporabljajo v Sloveniji.

ČZS, JSSČ bo maksimalno pomagala izvajati program izključno po navodilih NVI, ter motivirala čebelarska društva in čebelarje, da izvajajo program izključno po navodilih NVI.

- Oglas -

Sklep štev. 295/b: Upravni odbor Čebelarske zveze Slovenije od pristojnih institucij zahteva, da bodoči operativni programi zatiranja varoj temeljijo na rezultatih njihovih lastnih izkušenj s kranjsko čebelo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×