0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeČebelarji so se sestali z novim ministrom za kmetijstvo in okolje

Čebelarji so se sestali z novim ministrom za kmetijstvo in okolje

MORDA VAS ZANIMA

Predstavniki Čebelarske zveze Slovenije: predsednik, podpredsednik, tajnik in predstavnik Javno svetovalne službe v čebelarstvu so se včeraj (21. 2. 2012) sestali z Ministrom za kmetijstvo in okolje g. Francem Bogovičem, ki so mu predstavili aktualne težave in izzive s področja čebelarstva. Glavna tema srečanja je bilo zdravstveno varstvo čebel in sicer Operativni program zatiranja varoze za leto 2012. Ob tem so ministru predstavniki Čebelarske zveze Slovenije jasno predstavili stališče Upravnega odbora Čebelarske zveze Slovenije.

- Oglas -

Čebelarska zveza Slovenije na sestankuSklep štev. 295/a: Upravni odbor Čebelarske zveze Slovenije glede priprave, izvajanja in odgovornosti za učinkovitost operativnega programa zatiranja varoj za leto 2012 sprejema naslednje stališče Čebelarske zveze Slovenije:

ČZS vseskozi aktivno sodeluje in podpira program enotnega zatiranja varoj, zato bomo enotnemu programu zatiranja varoje tudi v bodoče namenjali največjo pozornost.

ČZS se popolnoma distancira od priprav vsebine programa zatiranja varoze za 2012, saj zaupa NVI in njegovim službam kot strokovni in pristojni instituciji za pripravo vsebine programa zatiranja varoze za 2012. ČZS bo podprla in pomagala izvajati predlagan program s strani NVI. Od pristojnih služb pa pričakuje, da pripravijo tak program, da bo zagotavljal preživetje čebel in varne čebelje pridelke. Predvsem ČZS pričakuje od pripravljavcev programa čim bolj jasna tehnološka navodila za uporabo v AŽ panjih (tudi 5 s in 7 s) in v vseh ostalih panjskih sistemih, ki se uporabljajo v Sloveniji.

- Oglas -

ČZS, JSSČ bo maksimalno pomagala izvajati program izključno po navodilih NVI, ter motivirala čebelarska društva in čebelarje, da izvajajo program izključno po navodilih NVI.

Sklep štev. 295/b: Upravni odbor Čebelarske zveze Slovenije od pristojnih institucij zahteva, da bodoči operativni programi zatiranja varoj temeljijo na rezultatih njihovih lastnih izkušenj s kranjsko čebelo.

NAJNOVEJŠE