Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaŽepki z domačim kislim mlekom

Žepki z domačim kislim mlekom

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat nam je Lidija pripravila recept za slastne žepke iz domačega kislega mleka brez jajc.
Piškoti žepki z domačim kislim mlekom
Sestavine:

  • 500 g moke
  • 2,5 dl domačega kislega mleka*
  • 300 g kokosove maščobe
  • domača marmelada za nadev
  • mlet sladkor za posip (po okusu)
- Oglas -

Priprava:

  1. Moko, kokosovo maščobo in kislo mleko zmešamov voljno testo. Na pomokani površini ga razvaljamo na pol cm debelo, s kozarcem ali pa izrezovalcem za piškote izrežemo kroge, na sredimo damo marmelado in jih prepognemo na pol. Zapremo jih s pritiski vilice na rob.
  2. Pečemo na 175*c kakih 7 – 10 min.
  3. Žepke ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu.

*Kislo mleko lahko naredimo doma tudo iz mleka, ki ga kupimo na mlekomatu.

sestavine za piškote
Sestavine za testo: moka, kislo mleko in kokosovo maslo.
Testo za piškote
Naredimo testo.
piškoti z marmelado
Izrežemo kroge, na sredimo damo marmelado.
Žepek
Zapognemo krog …
Oblikujemo žepek
… in zapremo z vilicami.
Žepki na pekaču
Žepke razporedimo po pekaču.
Piškoti žepki
Piškote lahko posujemo s sladkorjem ali polijemo z bolj zdravim javorjevim sladkorjem, če želimo bolj sladek okus.

Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×