Žepki z domačim kislim mlekom

    Tokrat nam je Lidija pripravila recept za slastne žepke iz domačega kislega mleka brez jajc.
    Piškoti žepki z domačim kislim mlekom
    Sestavine:

    • 500 g moke
    • 2,5 dl domačega kislega mleka*
    • 300 g kokosove maščobe
    • domača marmelada za nadev
    • mlet sladkor za posip (po okusu)

    Priprava:

    1. Moko, kokosovo maščobo in kislo mleko zmešamov voljno testo. Na pomokani površini ga razvaljamo na pol cm debelo, s kozarcem ali pa izrezovalcem za piškote izrežemo kroge, na sredimo damo marmelado in jih prepognemo na pol. Zapremo jih s pritiski vilice na rob.
    2. Pečemo na 175*c kakih 7 – 10 min.
    3. Žepke ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu.

    *Kislo mleko lahko naredimo doma tudo iz mleka, ki ga kupimo na mlekomatu.

    sestavine za piškote
    Sestavine za testo: moka, kislo mleko in kokosovo maslo.
    Testo za piškote
    Naredimo testo.
    piškoti z marmelado
    Izrežemo kroge, na sredimo damo marmelado.
    Žepek
    Zapognemo krog …
    Oblikujemo žepek
    … in zapremo z vilicami.
    Žepki na pekaču
    Žepke razporedimo po pekaču.
    Piškoti žepki
    Piškote lahko posujemo s sladkorjem ali polijemo z bolj zdravim javorjevim sladkorjem, če želimo bolj sladek okus.

    Avtor in foto: Lidija Dornik

    Povejte svoje mnenje - kometirajte