DomovZdravje & prehranaŽepki z domačim kislim mlekom

Žepki z domačim kislim mlekom

Tokrat nam je Lidija pripravila recept za slastne žepke iz domačega kislega mleka brez jajc.
Piškoti žepki z domačim kislim mlekom
Sestavine:

- Oglas -
  • 500 g moke
  • 2,5 dl domačega kislega mleka*
  • 300 g kokosove maščobe
  • domača marmelada za nadev
  • mlet sladkor za posip (po okusu)

Priprava:

  1. Moko, kokosovo maščobo in kislo mleko zmešamov voljno testo. Na pomokani površini ga razvaljamo na pol cm debelo, s kozarcem ali pa izrezovalcem za piškote izrežemo kroge, na sredimo damo marmelado in jih prepognemo na pol. Zapremo jih s pritiski vilice na rob.
  2. Pečemo na 175*c kakih 7 – 10 min.
  3. Žepke ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu.

*Kislo mleko lahko naredimo doma tudo iz mleka, ki ga kupimo na mlekomatu.

sestavine za piškote
Sestavine za testo: moka, kislo mleko in kokosovo maslo.
Testo za piškote
Naredimo testo.
piškoti z marmelado
Izrežemo kroge, na sredimo damo marmelado.
Žepek
Zapognemo krog …
Oblikujemo žepek
… in zapremo z vilicami.
Žepki na pekaču
Žepke razporedimo po pekaču.
Piškoti žepki
Piškote lahko posujemo s sladkorjem ali polijemo z bolj zdravim javorjevim sladkorjem, če želimo bolj sladek okus.

Avtor in foto: Lidija Dornik

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE