0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaŽepki z domačim kislim mlekom

Žepki z domačim kislim mlekom

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat nam je Lidija pripravila recept za slastne žepke iz domačega kislega mleka brez jajc.
Piškoti žepki z domačim kislim mlekom
Sestavine:

- Oglas -
  • 500 g moke
  • 2,5 dl domačega kislega mleka*
  • 300 g kokosove maščobe
  • domača marmelada za nadev
  • mlet sladkor za posip (po okusu)

Priprava:

  1. Moko, kokosovo maščobo in kislo mleko zmešamov voljno testo. Na pomokani površini ga razvaljamo na pol cm debelo, s kozarcem ali pa izrezovalcem za piškote izrežemo kroge, na sredimo damo marmelado in jih prepognemo na pol. Zapremo jih s pritiski vilice na rob.
  2. Pečemo na 175*c kakih 7 – 10 min.
  3. Žepke ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu.

*Kislo mleko lahko naredimo doma tudo iz mleka, ki ga kupimo na mlekomatu.

sestavine za piškote
Sestavine za testo: moka, kislo mleko in kokosovo maslo.
Testo za piškote
Naredimo testo.
piškoti z marmelado
Izrežemo kroge, na sredimo damo marmelado.
Žepek
Zapognemo krog …
Oblikujemo žepek
… in zapremo z vilicami.
Žepki na pekaču
Žepke razporedimo po pekaču.
Piškoti žepki
Piškote lahko posujemo s sladkorjem ali polijemo z bolj zdravim javorjevim sladkorjem, če želimo bolj sladek okus.

Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE