Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Lepota & kozmetikaBodite izbirčni pri izbiri alojinih izdelkov

Bodite izbirčni pri izbiri alojinih izdelkov

MORDA VAS ZANIMA

Za pridobivanjem soka iz aloe vere, ki vsebuje vse zdravilne učinkovine je potreben zahteven postopek.

- Oglas -

Obstaja več postopkov za pridobivanje soka. Pri prvem, manj zahtevnem, kjer zmeljejo celoten list skupaj s skorjo in iz mezge iztisnejo sok, ki vsebuje tudi aloin, snov, ki na telo deluje kot odvajalo. Aloin nato odstranijo s filtriranjem, pri tem pa se izgubijo tudi določene zdravilne lastnosti soka. Na izdelkih, ki vsebujejo sok aloe vere pridobljen na ta način, mora biti označeno ali navedeno, da je sok pridobljen iz celotnega lista.
Aloe vera sok
Bodite pozorni in izberite pravi alojin izdelek, ki je nastal pri zahtevnejšem postopku, pri katerem se ohranijo vse naravne učinkovine. Pri tem postopku ročno ali strojno odstranijo zunanje plasti lista, ki vsebuje aloin. Nato olupljene liste hladno obdelajo, brez pasterizacije, da sok ohrani svoje zdravilne snovi. Hladno stisnjeni sokovi, ki nimajo aloina, imajo tudi zaščitni učinek na prebavila, saj polisaharidi, ki jih sok vsebuje, ščitijo in obnavljajo črevesno sluznico.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×